HDP Adana milletvekili adayı Turgay Bek, son üç yıldır Türkiye’de beslenen ve eğitilen cihatçı çetelerin sınırın öbür tarafında katliamlar yaptığını öne sürdü. Bek, AK Parti’nin beslediği çetelerin Türkiye vatandaşlarını Suriye’ye adeta cihat turizmine götürdü söyledi.

HDP Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan ve Tugay Bek’in Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde katıldığı halk toplantısında vatandaşlara projelerini anlattı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı boyunca HDP’nin yeni yaşam projelerinden vatandaşların seçimlere dair kaygıları ve beklentileri konuşuldu. Tugay Bek, kendileri barajı geçtiği takdirde AK Parti’nin su almaya başlayacağını belirterek, "AKP bir çıkar birlikteliği 7 Haziran’da onlara yenilgiyi tattırırsak dağılacaklar." dedi. AK Parti’nin açık açık rejim değişikliği yapmak istediğini dile getiren Bek, "Bu seçimin kendine has bir matematiği var. HDP barajı geçmesi halinde AKP Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşamayacak diğer partilerin aldığı oya göre de hükümet kuramayacak. Diğer tüm alternatifler AKP’nin hedefine giden yolu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Son günlerde Suriye’nin Hatay sınırındaki İdlip kentinde Nusra Cephesi’nin Alevi halkına katliam yaptığını anlatan Bek, Türkiye’nin Suriyelileştiğini ifade ederek, son üç yıldır Türkiye’de beslenen ve eğitilen cihatçı çetelerin sınırın öbür tarafında katliamlar yaptığını vurguladı. Suriye’deki savaşın artık dış sorun olmaktan çıkıp bir iç tehdit haline geldiğini ifade eden Bek, AK Parti’nin beslediği çetelerin Türkiye vatandaşlarını Suriye’ye adeta cihat turizmine götürdüğünü vurguladı. Bek, “Avukat olarak dava dosyalarından biliyorum. Oraya üç beş aylığına götürülüyorlar. Kelle kestiriliyor, adam öldürülüyor, en ağır silahlar kullandırılıyor. Sonra geri gönderiliyor. Sonra sen işinin başına dön deniyor. Ta ki Türkiye’de bir iç savaşa kadar.” şeklinde konuştu. AK Parti’nin iktidarını sürdürmek için iç savaşı bile göze aldığına dikkat çeken Bek, tüm bunlara karşı halkı HDP projesine destek vermeye çağırdı.