Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bitlis’in Tatvan ilçesinde verilen iftar yemeğine katıldı.

Tatvan Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Bozdağ, Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda akan kan ve gözyaşının herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

Bozdağ, şöyle konuştu: "Biz burada huzur içerisinde iftar yaparken, başka diyarlarda aynı rahatlık içerisinde iftarını yapamayanlar var. Onların da huzur ve barış içerisinde iftar yapmasını Cenab-ı Allah'tan nasip etmesini diliyoruz. Türkiyenin komşularında yaşanan olaylar, elbette Türkiye'yi de etkiliyor. Bildiğiniz gibi Suriye'de, Irak'ta DEAŞ denilen bir terör örgütü türedi. 2000, 2005 ve 2010'da böyle bir örgüt yok. Bir bakıyorsunuz 2013'te birden bire, bir terör örgütü peydah oluvermiş. Ama öyle görünüyor ki, o örgütün çatısı altında ölmeye ve öldürmeye gelenler Amerika'dan, Avusturalya'dan, Afrika'dan, Avrupa ülkelerinden, Balkanlardan, Ortadoğu'dan ve dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor. Dilleri, kültürleri farklı, dinleri ortak ama gelenekleri bir birinden çok farklı bu insanları hangi güç bir araya getirecek. Anne baba kendi evlatlarını kendi istikamette yöneltemezken, ülkeleri, milletleri, dilleri farklı bu kadar farklı insanı kimler bu kadar bir araya getiriyor. Ve ölmeye ile öldürmeye ikna ediyor. Herkesin bu soruyu sorması lazım. Çok belli ki DEAŞ terör örgütü uluslararası proje bir terör örgütüdür. Ortadoğu'da uluslararası güçlerin hedefledikleri neticelerin hasıl olması için kurdurulmuş ve terör eylemleri yapan bir terör örgütü. Rolü bittiği zaman bir bakacaksınız kaybolup gidecektir."

Türkiye'nin, dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı olmaya devam edeceğini kaydeden Bozdağ, "HDP'nin Eş Genel Başkanı utanmadan kalkıp aynı şekilde kendi ülkesini terörle, terörizmle itham edecek iftiraları dile getirebiliyor" dedi.