ABD’nin fay hattı üzerinde bulunan California eyaletinde yaşanan ağır bir depremin konu alındığı "San Andreas Fayı" adlı aksiyon gerilim, Cuma günü gösterime giriyor. Filmde, California'da yaşanan büyük çaplı bir depremin ardından yaşanan arama kurtarma sürecinde bir itfaiye erinin yaşadıkları ele alınıyor.

Başrollerini Dwayne Johnson ve Carla Gugino’nun oynadığı filmde kötü şöhreti ile bilinen San Andreas Fayı’nın kırılması ile 9 şiddetindeki bir deprem yaşanır. Bir arama kurtarma pilotu olan Ray ve arasının iyi olmadığı eşi, kızlarını kurtarmak için Los Angeles’tan San Francisco’ya yola çıkar.

Senaryosu Carlton Cuse, hikayesi Andre Fabrizio ve Jeremy Passmore'a ait filmin yönetmenliğini Brad Peyton, yapımcılığını New Line Cinema ve Village Roadshow Pictures üstlendi.

RottenTomatoes sitesinde seyirciler ve film eleştirmenlerinin yüzde 96 oranla izlemek istediği filmde rol alan diğer oyuncular şunlar: Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Archie Panjabi, Hugo Johnstone-Burt, Art Parkinson ve Oscar adayı Paul Giamatti (Cinderella Man).

Yaklaşık 2 saat süren "San Andreas Fayı", bazı sinemaların seçili salonlarında RealD 3D olarak gösterilecek.