Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, bel ağrılarının farklı hastalıkların sebebi olabileceğine dikkat çekerek, tedavi edilmediği taktirde ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

“Bel ağrıları kimi zaman omurgadaki sıkıntıları işaret ediyor olabilir.” diyen Doç. Dr. Çağatay Öztürk, ağrıların sebebinin omurgada yaşanan bozukluklardan kaynaklanabileceğini dile getirdi. Öztürk,"Bu denli yaygın bir hastalık olmasına rağmen bel ağrılarının tedavisi ve neden kaynaklandığı ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Omurga insan hayatı boyunca en çok yüke maruz kalan vücut bölümü. Vücudumuz yaşadığı sıkıntıları bize her zaman açık ve net bir şekilde göstermez. Örneğin, toplumumuzda yaygın olarak görülen bel ağrıları, omurga rahatsızlıklarından kaynaklanıyor olabilir." diye konuştu.

Öztürk, omurilik ve sinirlerin geçtiği kanalların ile sinirlerin sıkıştırması sonucu omurga kanalında yaşanan daralmaların da bel ağrılarına sebep olabileceğine dikkat çekti. Öztürk, şunları söyledi."Omurlarda kayma ve biçim bozuklukları da bel ağrısı sebebidir. Bu omurga rahatsızlıklarında kişinin hareketleriyle beraber ağrı da artmaktadır. Bu hastalıkların ilerlemesi kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi, yaşamını idame ettirmesinde olumsuz sonuçlar da doğurmaktadır. Tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara sebep olabilecek bu ve bu gibi omurga rahatsızlıkları erken teşhis ve doğru yöntemlerle tedavi edilebiliyor."