Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, sabah namazının ardından ‘Bereket Çorbası’ dağıtıp, vatandaşlarla çorba içip sohbet etti.

Makam Camii'nde sabah namazını kıldıktan sonra bereket peygamberi olarak bilinen Hz. Daniyal (as) peygamberin kabrinin yanında bulunan Kubat Paşa Medresesi'nde çorba kazanının başına geçen Belediye Başkanı Şevket Can, kendi elleriyle vatandaşlara çorba dağıttı.

Göreve geldiği günden bu yana sosyal faaliyetlerle adını duyuran Belediye Başkanı Can, amaçlarının Tarsus’ta yaşayan tüm insanlara hemşehricilik bilincini yerleştirmek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. ‘Bereket Çorbası’nı her hafta cuma günleri sabah namazından sonra dağıtacaklarını kaydeden Can, “Bereket peygamberi olarak bilinen Hz. Daniyal (as) camii yanında bulunan tarihi mekanda ‘Bereket Çorbası’ dağıtıyoruz. Mevsim nedeniyle havaların soğuk olmasından dolayı çorbayı tarihi Kubatpaşa Medresesi’nde dağıtıyoruz. İlerleyen günlerde meydanda hizmet vereceğiz. Bugün burada çok güzel bir olayı yaşıyoruz. Manevi bir ortamda sabah namazımızı eda etmenin mutluluğu ile vatandaşlarımızla birlikte çorba içiyoruz. Bugün burada Küçük Minare, Makam, Hz. Daniyal, Bilali Habeş ve Ulu Cami cemaati ile birlikte birçok vatandaşlarımızla sıcak çorbamızı yudumluyoruz. Halkımızla birlikte oluyoruz ve olmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Böyle bir hizmeti ilk kez yaşıyoruz” diyen vatandaşlar ise Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti. Soğuk bir havada sıcak bir çorbanın çok güzel olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Sıcak çorba ve ekmeklerimizi dağıttılar. Allah razı olsun. Başkanımızın başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.

Kubat Paşa Medresesi’nde gerçekleşen ‘Bereket Çorbası’ kahvaltısına Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutanı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.