Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in ‘müştekiyken sanık durumuna düştüm’ dediği davanın ilk duruşması yapıldı.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bu dosyanın bir ibret vesikası olduğunu belirtti. Davayı, namuslu ve dürüst bir belediye başkanı yola çıkarken göze alması gerekenler bakımından çok önemsenmesi gerektiğini ifade eden Çetin, "Kumpas, iftira, şantaj, tehdit, silahlı saldırı; ne isterseniz bu dosyada var. Duruşmayı izleyenler de gördüler ki bir belediye başkanı bu tür şantaj ve iftiralara maruz kalabiliyormuş. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını bekçisi olmaya devam edeceğiz. Çarçakala taviz vermeyeceğiz. Dimdik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Adalete güveniyoruz. Her şey tanık beyanlarıyla ortaya çıkmıştır. Sonuç şimdiden belidir. Adalet tecelli edecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bu dosyanın ders olmasını, bir daha hiç kimsenin bu tür olaylara tevessül etmemesini canı gönülden diliyoruz." dedi.

Adana’nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek’in odasının kurşunlanmasıyla ilgili açılan dava görülmeye başlandı.
Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanık olarak Belediye Başkanı Soner Çetin (47), Ferdi İlbuğa (31), Fatih Sermisakçi (21) ve müşteki Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile tarafların avukatları hazır bulundu. Sanıklarından Emrah Yıldırım, ila Emine İlbuğa duruşmaya katılmadı. Belediye Başkanı Çetin, duruşmadaki savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Mahkemeden olayların nasıl geliştiğini detaylı bir şekilde anlatan Çetin, özetle “Müşteki Mustafa Selek ile Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi oldum. Emniyette belediyemize şikayet edildiği, daha sonra da şantaj yapıp para istendiğini söyleyerek, şikâyetçi oldum. Emniyette belediyeye ateş edildiği gün polisin geldiği, ancak bir işlem yapmadan ayrıldıklarını öğrendim. Daha sonra savcılıkta da ifade verdik. Benim böyle bir olayı gerçekleştirmem mümkün değildir. Selek benim başkan yardımcım olarak görev yapmaktadır. Kendisinden her hangi bir memnuniyetsizliğim olması halinde iki satır ile görevden almam mümkündür. Bu olay nedeniyle partim yıpratılmak istenmektedir.” diye konuştu.

Tutuksuz sanık Ferdi İlbuğa ise “Olay günü saat 15.00 sıralarında belediye binasının dışında Mustafa Selek’in odasına doğru 3,4 el ateş ettim. Silah rahmetli amcamın oğlundan kalma olup, ruhsatsızdır.” şeklinde konuştu. Başka bir suçtan tutuklu sanık Fatih Sermisakçi ise şunları söyledi: “R.A., bana ‘Ferdi’nin başkan yardımcısı Mustafa Selek’in ayağına sıkacağını, benim bir araba kiralamamı ve Ferdi’yi olay yerine götürüp, olay sonrası buradan uzaklaştırmamı söyledi. Bana orada 2 bin TL. para verdi. Ben de arkadaşım vasıtasıyla 80 TL. bir araç kiraladım. Ferdi ile birlikte belediyenin karşısına gittik. Lokantada yemek yedik. Başkan yardımcısını takip ettik. Belediyeye giren çıkan olmayınca kendisinin içerde olduğunu düşündüm. Ferdi ile belediyenin etrafında dolandım. Ferdi’yi indirdim. Kendisini beklemeye başladım. 20, 30 dakika geçtikten sonra silah sesleri geldi. Daha sonra Ferdi koşarak araca geldi.”

Müşteki Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ise Başkan Soner Çetin’in dışındaki sanıklardan şikayetçi olduğunu vurguladı. Selek, şunları söyledi: “Olay günü içerde bulunduğum sırada dışarıdan odam kurşunlandı. Başkan Çetin ile aramızda herhangi bir husumet yoktur. Kendisi kardeşim gibidir.” ifadelerini kullandı. 7 tanığın dinlendiği duruşma ertelendi.

Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Selek’in odası 30 Eylül 2014'te kurşunlandı. Savcı hazırladığı iddianamede Soner Çetin hakkında 'silahlı tehdit' suçundan 5 yıla kadar, Ferdi İlbuğa hakkında, 'Korku ve kaygı oluşturacak şekilde ateş etme, kamu malına zarar verme' suçlarından toplam 17 yıl, Fatih Sermisakçi ile Emrah Yıldırım hakkında ise ‘tehdit suçuna yardım etmekten’ 5'er yıla kadar, Emine İlbuğa için de 'tehdit' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.