Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelerek 2014 yılı içerisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Belediyenin konferans salonunda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Özdemir ve ilgili birim yetkilileri belediye olarak 2014 yılında önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı. Geçen yılın kendileri için verimli bir yıl olduğunu belirten Özdemir, belediye olarak hem hizmet ettiklerini hem de Şengal ve Rojava’dan gelen insanlara yardımda bulunduklarını anlattı. Kentte altyapı çalışmaları ve asfalt çalışmaları konusunda önemli derecede yol kat ettiklerini ifade eden Özdemir, "Öncelikle amacımız halkımıza en iyi hizmeti götürmektir. 2014 yılında başladığımız bir çok çalışmamız bu yılda aynen devam edecek. Belediyemizin bütün birimleri canla başla hizmet etmeye devam ediyor. Hergün ilgili birimlerimizle şehrimizi güzelleştirmek için nasıl ve ne tür çalışmalar yapabiliriz diye düşünüyoruz. Hepimizin ortak düşüncesi halkımıza hizmettir." diye konuştu.

"OTOBÜSLERİ YENİLEYECEĞİZ"

Şehirdeki belediye otobüslerini yenileyeceklerini ve son model arabalarla halka hizmet vereceklerini anlatan Özdemir, Batman halkının yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden memnun kalacağını söyledi. Ulaşım konusunda önemli değişiklikler yapacaklarının altını çizen Başkan Özdemir, şöyle devam etti: "Salı günleri kadınlar için ücretsiz olan ulaşım konusunda değişiklikler yapacağız. Şuan bu konu hakkında görüşmelerimiz başladı. Arkadaşlarımızla bir araya gelip halkımız için kadınlar için uygun olan kararları vereceğiz. Bu kararların yanında halkımız rahat etsin diye araçlarımızı yenileyeceğiz. Şuan mevcut araçlarımız çok verimli olamıyor. Bundan dolayı en kısa sürede bu araçlarımızı değiştireceğiz. Buradan bu bilgiyi de vermek istedik."

"ELEŞTİRİLERE HER ZAMAN AÇIĞIZ"

Belediye olarak dışarıdan gelen eleştirilere açık olduklarını aktaran Özdemir, "İlimizde görev yapan gerek gazeteciler gerekse diğer kişiler bizleri olumlu olumsuz eleştirebilirler. Bu bizi yıldırmaz bizi daha güçlü kılar. Dolayısıyla her türlü eleştiriye açığız. Yapılan eleştiriler bizim eksiklerimizi görmemizi sağlayacak. Bizim buradaki tek amacımız bu koltukta kaldığımız sürece halkımıza en iyi şekilde hizmet etmektir. Bunu başarmak için de yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. Kentteki doğal gaz boru hatları döşendiğinde bazı sıkıntıların meydana geldiğini belirten Özdemir, bu sorunların en kısa sürede bitirileceğini de sözlerine ekledi. Düzenlenen toplantı soru cevap şeklinde son buldu.