Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye, Siverek'te yapılan silahlı saldırı, ilçedeki 29 STK tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla kınandı.

Siverek Sivil İnisiyatifi adına açıklama yapan Fikret Aslanparçası, "28 Eylül 2015 Pazartesi günü ilçemizi ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çiftçi’nin konvoyuna yönelik Siverek çıkışında silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Her şeyden önce kim tarafından ve ne adına yapılmış olursa olsun bu menfur saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Olayın tek teselli edici yönü ölen ve yaralanan olmamasıdır. İlçemize misafir olarak gelen Sayın Çiftçi ve ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizler Siverekli STK’lar olarak ilçemizde böyle bir olayın gerçekleşmesinden hem kendi adımıza hem Siverek halkı adına üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesine dönüşümünün sancılarının yaşandığı bu süreçte Sayın Nihat Çiftçi’ye ilçemize yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler, bu saldırının ilçemiz üzerinde bir leke olarak kalmasını istemiyoruz. Siverek halkı misafirperver bir halktır ve Siverekliler misafirlerine her şartta sahip çıkarlar. Bizler de Siverek’te faaliyet gösteren STK’lar olarak misafirimize sahip çıkma adına bu basın açıklamasını yapmayı uygun bulduk.

Bu meselede önemli olan parti veya siyasi düşünce değildir. Önemli olan 'insan'dır. Bir ilçeyi ziyarete gelen belediye başkanının konvoyuna yönelik saldırının hiçbir izahı olamaz. Saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak haklarında gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz.

Bu vesileyle ilçemizde gelişmeye başlayan 'Siverek artık Büyükşehir'den hizmet alamaz' şeklindeki kanaatin boşa çıkması adına bizler Siverek’te faaliyet yürüten STK’lar olarak Sayın Çiftçi'yi en kısa zamanda ilçemize tekrar davet ediyor. Saldırının ilçemiz aleyhinde bir önyargının oluşmasına sebep olmamasını diliyoruz."

Katılımcılar, açıklamanın ardından alkış çalarak protesto ettikten sonra sessizce dağıldı.