Bursa'nın Gürsü ilçesinde AK Partili belediye başkanı Cüneyt Yıldız ve koruması Yener Şimşek'i silahla yaraladıktan sonra kaçan zabıta memuru Fevzi Bekar, Yozgat'ta polis ekiplerine teslim oldu.

İddiaya göre; Gürsü Belediyesi'nde yapılan makamda yükselme sınavını kazananların ataması yapılmadı. Sınavı kazananlardan Fevzi Bekar, müdür yapılması için Başkan Yıldız'dan talepte bulundu. Talebe olumlu cevap verilmeyince ikili arasında tartışma yaşandı. Silahını çıkarınca başkan ve koruması makama gitmeye çalıştı. Fevzi Bekar, makamda silahını peş peşe ateşledi. Başkan Yıldız kafası ve göğsünden, koruması Şimşek ise göğsünden yaralandı.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde uyutulan Başkan Cüneyt Yıldız'ın hayati tehlikesi devam ediyor. Karnından yaralanan koruması ve şoförü Yener Şimşek'in hayati tehlikeyi atlattığı açıklandı. Olayın ardından kayıplara karışan zanlı Fevzi Bekar, Yozgat'ın Boğazlayan ilçesinde polise teslim oldu. Bekar, sorgulanmak üzere Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Yozgat'tan Bursa'ya getirildi. Zanlının yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.