İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzenerji şirketiyle DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine işçiler uyarı amaçlı bir gün iş bırakacak. Sendikanın aldığı karar gereği 2 Temmuz Perşembe günü İzenerji çalışanları iş bırakacak. Aynı gün İzenerji’ye destek amacıyla Genel-İş ve DİSK’e bağlı tüm işçiler de iş bırakacak. Eyleme sadece ulaşım hizmetlerinin aksamaması için şoförler katılmayacak. Sendika yine sonuç alamazsa grev kararı hayata geçecek.

Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Sendikası Şube Başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşülen toplu sözleşmede gelinen son noktayı değerlendirdi. İzenerji şirketinde yetkili Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzeneji şirketi ile sendikamız arasında 3 Mart 2015 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış ve bunun üzerine sendikamız geçtiğimiz 5 Haziran günü grev kararını asmıştır. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile yaptığımız görüşmeden de bir sonuç alınamamıştır. Genel İş sendikası olarak bugüne kadar yaptığımız tüm açıklamalarımızda toplu iş sözleşmesinin iş barışı sağlanarak masa başında çözülmesi için elimizden gelen çaba gösterilmiştir. Fakat Büyükşehir Belediyesinin teklifleri aynı oranda kaldığı sürece sözleşmenin masada çözülme şansı yoktur.'' dedi.

UYARI AMAÇLI BİR GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
Büyükşehir Belediyesi ve çevre belediyeler içinde en düşük maaş ve sosyal yardımlar İzenerji işçilerine ödendiğini dile getiren Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı şöyle devam etti: ''Büyükşehir Belediyesinin işçi ve emekçiler için uyguladığı bu ücret politikası terk edilmediği sürece iş barışı sağlanamaz. Aynı koşullarda çalışıyoruz ve ücretlerde adalet istiyoruz. Eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. İstediğimiz insanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal yardımlardır. Bunların gerçekleşmesi ve sorunun greve gitmeden çözülmesi için buradan bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na sesleniyoruz; Gelin uzlaşabileceğimiz önerilerle bu sözleşmeyi masada bitirelim. Çağrımıza yanıt alamaz ve yeni teklifler ile gelinmediği takdirde haklarımızı almak için greve gitmekten çekinmeyiz. Bu amaçla son kez uyarı amacıyla 2 Temmuz günü tüm işyerlerimizde tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz.''