Amasya'nın Merzifon İlçe Belediyesi 18 Mart Çanakkale ruhunun anlaşılması ve o günlerin farkına varılabilmesi için belediye çalışanlarına öğle yemeğinde hoşaf ve ekmek ikramı yaptı.
Yemek sonrası günün anlam önemini anlatmak için konuşma yapan Belediye Başkan ıAlp Kargı, “Bugün anlamlı bir gün. Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz millet olarak. Bizde Merzifon Belediyesi olarak dedik ki o savaşın emperyalizme karşı dur deyişin başlangıcı olan o savaşın, muharebenin 100. yılında bizde bugünün savaşçıları, bugünün yurttaşları olarak o günlerde evinden çocuğundan, çoluğundan, anasından, kuzusundan ayrılıp cepheye giden askerlerimizi cephe boyunca savaş yılları boyunca yediği yemekleri yiyelim dedik. Tabi biz şuanda yemeğin sıcaklığına lezzetine bakıyoruz. Onlar bunlara dahi bakma sanşı elde edemediler. O günlerde cephede çıkan yemeği size çok kısa şekilde söyleyeceğim ve bugünün kıymetini daha iyi anlamamız için bize yol gösterecektir.” dedi.

Başkan Kargı konuşmasında o günlerden örnek vererek 15 Haziran 1915 sabah üzüm hoşafı öğlen yok, akşam üzüm hoşafı ekmek tam. 26 Haziran 1915 sabah yok, öğlen yok aksam yağlı buğday çorbası, ekmek tam. 18 Temmuz 1915 sabah üzüm hoşafı öğlen yok, akşam üzüm hoşafı ekmek yok. 21 Temmuz 1915 sabah yarım ekmek öğlen yok, akşam üzüm hoşafı ekmek yarım. Not 21 Temmuz 1915'den itibaren başlayarak ordu elinde ekmek istikakı 500 grama indirilmiştir. Çünkü un ve ekmek kalmamıştır. Bugünlerin kıymetini bilmek durumundayız. Bize bugünleri bahşeden Allah’ımıza her gün şükredeceğiz ve bize bu aziz vatanda huzurlu bir şekilde yaşamımızı sağlayan şehitlerimizi unutmayacağız. O zaferlerin altına imza atana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle anacağız. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.