Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir skandala imza attı. Zabıta ekipleri, dilenen çocukları toplayıp parmaklıkların ardına attı. Demir parmaklıklar arkasındaki çocuklar, bağırarak yardım istedi. Kilitlendikleri yerin kilidini kırmak için çevreden geçenlerden taş isteyen çocuklara uzatılan bisküviye birkaç elin birden uzanması, yürek burktu.

AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çoğunluğu Suriyeli olan ve kırmızı ışıklarda dilenen çocukları toplayıp cezaevi gibi parmaklıklı bir yere kilitledi. Bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülenen çocukların, kapıyı açmak için çırpındıkları görüldü. Çocuklar, kapının kilidini kırmak için yoldan geçenlerden taş ve yardım istedi. Zabıta ekiplerinin de bahçede bekledikleri görüldü.

Görüntülerin internet sitesi ve yerel televizyonda yayınlanması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Belediye açıklamasında çocukların neden orada hapsedildiği konusunda hiçbir bilgiye yer verilmezken, bu yerin cezaevi değil zabıta karakolu olduğu vurgulandı. Belediye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün yerel bir haber sitesinde yayınlanan 'Urfa Belediyesi Çocuk Hapishanesi Kurdu' başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu bina Tarihi Doğu Surlarımızda bulunan ve daha önce Zabıta Daire Başkanlığımız İdari Binası olarak kullanılmaktaydı. Şu anda ise Bölge Zabıta Amirliği olarak kullanılmakta olan bir yerdir. Bahse konu demir korkuluklar proje kapsamında tarihi yapıyı korumaya yönelik olarak Doğu Surları onarım kapsamında yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”