Ankara Ulus’taki Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında binaları yıkmaya gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin 'baretsiz' olması ve bina çevresinde güvenlik tedbiri almaması dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında, İsmetpaşa Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımını bugün de sürdürdü. Belediye ekipleri sabah saatlerinde yıkım için mahallede görev aldı. Ekiplerin geldiğini gören mahalleli yıkımı yapılacak işyerinin önünde toplandı. Belediyenin elinde yıkım kararı bulunmadığını sadece mala el koyma kararı bulunduğunu söyleyen işyeri sahipleri yıkıma engel olmak istedi. Vatandaşlar, ayrıca kararın kendilerine akşam ulaştığını sabah ise ekiplerin kapıya dayandığını dile getirdi.

Gerginlik nedeniyle bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Ekipler işyeri önünde güvenlik önlemi aldı. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince belediye görevlileri işyerindeki eşyaları kamyonete yükledi. Önce kazma kürekle işyerinin camlarını kıran belediye çalışanları daha sonra kepçe yardımıyla yıkımı gerçekleştirdi.

İşyerinin bitişiğindeki berberde vatandaşların tıraş olmayı sürdürmesi ilginç görüntülere yol açtı.

Yıkım esnasında belediye çalışanlarının baretsiz çalışması ve alanda gerekli güvenlik tedbirleri almaması dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de yıkım alanına gelip, görevlilerden bilgi aldı. Ekiplerin elinde yıkım kararı olmadığını öğrenen Emir, duruma tepki gösterdi. 100 yıllık bir yapının boşaltılması için iki gün dahi müsaade edilmediğini söyleyen Emir, işlemin hukuksuz olduğunu ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.