Gaziantep'te Şehitkamil ilçesi sınırlarında bulunan bir parkın bozulan havuzuna belediye ilginç bir yöntemle müdahale etti. Motorunun tamir edileceği, fıskiyelerinin yenileneceği söylenen havuz, belediye görevlileri tarafından bir gece yarısı iş makineleri aracılığıyla kumla dolduruldu. Doldurulan kumun üzerine de çiçek dikilerek, havuzun üstü tamamen kapatıldı. Park civarında oturan vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Eskiden ailelerin kahvaltı ve yürüyüş yaptığı yeri şimdi uyuşturucu madde kullanan gençlerin mesken tuttuğunu kaydeden mahalleli, parkın eski haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

İlginç olay, İbrahimli semtinde bulunan Abdulkadir Aksu Parkı'nda meydana geldi. İddialara göre, parkın içerisinde bulunan havuzun elektronik aksamında arıza meydana geldi. Mahallelinin de tamir edilmesi için ısrarcı olduğu havuz için belediye yetkilileri bölgeye geldi. Havuzun motoru söküldü ve fıskiyelerin de yenisiyle değiştirileceği söylendi. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen havuzla ilgili bir girişim yapılmadı. Parkta da uyuşturucu madde kullanan gençler çoğalmaya başladı. Semt sakinleri de bu durumdan rahatsız olmaya başladı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, bir gece yarısı kamyonlarla getirilen kumlar, tamir edilmesi için beklenen havuzun üstüne döküldü. Kumun üzerine de ilerleyen günlerde çeşitli çiçek ve bitkiler ekildi.

'DEFALARCA RİCA ETTİK AMA HAVUZU KUMLA DOLDURDULAR'

Konuyla ilgili belediyeye defalarca ricada bulunduğunu anlatan semt sakini Hüseyin Ünverdi, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Havuz varken burası cıvıl cıvıldı. Aileler gelip oturuyordu. Havuzun motorunu uzun zaman önce söküp götürdüler. Ondan sonra aileler buraya uğramayınca, baliciler gelmeye başladı. Geceleri defalarca balicileri kovaladım. Gençler aileler gelmeyince oraya dadandı. Çocuklar da bu yüzden parka gidemez oldu. Başkan'a rica ettim. 'Ben oraya çiçek dikeceğim' dedi. Dinlemediler. Defalarca rica ettim. Eninde sonunda bir gece yarısı kamyonlarla toprak getirip havuzun üzerini örttüler.”

Apartman görevlisi Fatma Acar da havuzun motorunun bozuk olmasından dolayı iptal edildiğini kaydederek, “Bize fıskiyelerin değişeceğini söylediler. Bina sakinlerinin de bu yönde talebi vardı. Belediye görevlisi de 'Moturunu söküp getireceğiz, fıskiyeleri de değiştireceğiz' demiş. Ondan sonra burayı toprakla doldurdular. Park boş kalınca da uyuşturucu madde bağımlıları burayı mesken tuttu. Şimdi parkın içerisinden geçmeye korkar olduk. Bina sakinleri piknik yapamıyor, sporunu yapamıyor. Çocuklarını parka gönderemiyor.” ifadelerini kullandı.