Samsun’un İlkadım ilçesi Gençlik Caddesi üzerinde yolun kendisine ait olan kısmını trafiğe kapatarak hak mücadelesi yapan İbrahim Akbulut(65), 10 ay sonra belediye ile anlaşarak yolu trafiğe açtı.

Gençlik Caddesi üzerindeki belediyeye ait tabelayı 10 ay önce sökerek, ‘Bu cadde tapulu arazim olduğundan katapılmıştır’ yazılı tabela ile yolu trafiğe kapatan 65 yaşındaki İbrahim Akbulut 10 ay süren hak mücadelesinin sonunda belediye ile anlaşmaya vararak yolu trafiğe açtı. Kendisine babasından kalan tapulu arazisi içerisinde olduğunu söyleyerek yolu trafiğe kapatan İbrahim Akbulut, geçen 10 aylık süre zarfında yolu kullanan vatandaşların durumdan memnun olmadığının kendisinin de farkında olduğunu, fakat çözüm için böyle bir yola başvurmak zorunda kaldığını söyledi.

Yaşadığı sürecin bir inat olmadığını vurgulayan İbrahim Akbulut, hakkını aradığını söyleyerek, “Burada 2006′da kesinleşmiş mahkeme kararı var. Başkasının yerine müdahale etmiyorum. Tapulu arazim. Yol üzerinde 1050 metrekare arazim var. Bu alan içerisindeki refüj de dahil cadde bana ait.” diye konuştu.

Kendisine, yapılan işlemleri beğenmediği taktirde tekrar kapatma cihetine de gidebileceği söylenen Akbulut, yolun çocuk oyuncağı olmadığını söyleyerek eğer yolu tekrar kapatırsa, bir daha da kolay kolay açmayacağını sözlerine ekledi.