Belediye Meclis Salonu'nda yapılan Meclis Toplantısı'nda;
Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından, Memur dolu kadro cetvellerinde derece/kademe ve unvan değişikliği yapılması teklifi görüşülerek karara bağlandı.

Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletme Yönetmeliğinin 9. Maddesine 10 ve 11'inci bentlerin eklenmesi teklifinin kabul edilmesinin ardından 2013 Mali yılı bütçesine ek ödenek verilmesinin görüşülmesi teklifinde 9 milyon lira Fen İşleri, 5 milyon lira da Etüd Proje olmak üzere 14 milyon lira ek ödenek verilmesi kabul edildi.

Belediye mülkiyeti olan 2 adet arsa ile hissedar olduğu4 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi görüşülmesinin ardından gündem dışı maddelere geçildi.

Gündem dışı gelen 9. Maddede Mali İşler Müdürlüğü'nün kavlaklı ekmek Fabrikası için verdiği teklifin araştırılması için komisyon kurulmasına karar verildi.

Gündem dışı gelen 10. Maddede emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün okul arsası teklifi geri çekilerek bir sonraki oturuma bilgi verilmesi istendi.

Gündem dışı gelen 11. Maddede Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün eğitim alanı olarak Saçaklızade Vakfı'na 29 yıllığına yer tahsisi beklemeye alırken, öncelikli olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün itirazının görüşülmesine karar verildi.

Gündem dışı gelen 12. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün isim konusundaki teklifi ile
Gündem dışı gelen 13. Maddede Terziler ve Konfeksiyoncular Odası tarafından isim verilmesi konusundaki teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 14. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün imar plan tadilatlarına ilişkin getirdiği itirazlar incelenmek üzere komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen 15. Maddede boş kadro değişikliği konusunda bir adet kütüphanecilik kadrosu iptal edilerek yerine mühendis kadrosu getirildi.

Gündem dışı gelen 16. Maddede daha önce alınan ”˜hayatta olan kişilerin isimlerinin verilmesi konusundaki meclis kararının düzeltilmesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı gelen 17. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün imar plan tadilatlarına itirazları komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen 18. Maddede Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün imar plan tadilatları konusundaki itirazları komisyona havale edilirken, gündem dışı gelen 19. Maddede Meclis toplantısına katılamayan Meclis üyelerinin izinli sayılmalarına ilişkin dilekçe karara bağlandı.

İmar plan tadilatları nın görüşülmesinin ardından Meclis oturumuna ara verilerek ikinci oturumun 9 Eylül 2013 Pazartesi yapılmasına karar verilerek Meclis'e ara verildi.