Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Belediye İtfaiye Merkez Binası tanıtım programı yapıldı.

Yeni Sanayi Sitesi karşısında yapılan Merkez İtfaiye Binası tanıtım programına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İşkur Müdürü Ali Yüce, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Teknik Makina Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Yaman, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, Burhaneddin Türkkahraman, Melike Özdemir, AK Parti Dulkdairoğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay, İlçe Başkanı Ömer Debgici, işadamları Abdulkadir Kurtul, Eshabil Tanırverdi, Atilla Kanbur ile belediye birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü ve Akmod Başkanı Cahit Küçükönder, itfaiye teşkilatı olarak Newyork İtfaiyesi ile yarıştıklarına dikkat çekerek: “Bugün itfaiye teşkilatımız, gerek teçhizat gerekse personel durumu bakımından Güneyin ve Akdeniz'in en iyi itfaiye teşkilatlarından birisiyiz.

Teknik donanım, teçhizat bakımından İstanbul Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı ile yarışmaktayız. Onlar da dünyada Newyork İtfaiyesi ile yarıştıklarına göre dolaylı olarak biz de Newyork İtfaiyesi ile yarışıyoruz. Yapımı tamamlanan merkez itfaiye binamızla birlikte grup sayımız 9 oldu.

İtfaiye teşkilatımızın yanı sıra Gençlik İtfaiyesi, İtfaiye Çocuk Kulübü ve Minik Kahramanlar ve AKMOD başkanlığımızla hizmet vermekteyiz.

İtfaiye Teşkilatımızın yanı sıra Arama Kurtarma ve Moral Destek (AKMOD) ekibimizi de kurduk. Bugün 900 kişilik AKMOD ekibimizle olası bir depremde arama kurtarma çalışmalarına hazırız.

Van'da meydana gelen depremde Başkanımız Mustafa Poyraz'ın talimatıyla Van'a hareket etti. Orada arama kurtarma çalışmalarına katıldık ve bir anne ile bebeğini enkazın altından canlı çıkarmayı başardık.

Tanıtımını yaptığımız İtfaiye Ana binamız yaklaşık 5 milyon TL'ye mal oldu. 5 bin 340 metrekare alan üzerine kurulan binamız 4 bloktan oluşmakta.

A Blok'ta Grup Amirliği bölümümüz bulunmakta ve 2 bin metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Bodrum kat 640 metrekare olup, jeneratör odası, kazan dairesi, su deposu, çeşitli depolar, normeks yıkama ve kurutma odası, wc, hamam, sauna ve giyinme odaları bulunmaktadır.

Zemin kat 680 metrekare olup Grup Amirliği Girişi, ofis ve grup amir odaları, revir, eğitim ve okuma sınıfı, wc ve mescit bulunmaktadır.

Birinci kat ise 680 metrekare olup, ofis ve grup amir odaları, santral, eğitim sınıfları ile 150 metrekarelik 135 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.

B Blok 970 metrekareden olup daire başkanlığı bölümünü oluşturmaktadır. Zemin katında giriş ve müdür odaları birinci katında ise daire başkanı odası, arge birimi, ofis ve müdür odaları, toplantı odası yer almaktadır.

C Blok ise garaj kısmını oluşturmakta ve 850 metrekare olup 16 adet itfaiye aracı kapasiteli kapalı otopark bulunmaktadır.

D Blok ise 1520 metrekareden oluşmakta olup zemin katta yemekhane, lokal, kondisyon salonu birinci katta ise toplam 32 kişi kapasiteli 4 adet koğuş ile wc ve duş mahalleri bulunmaktadır.

İtfaiye merkez binamızın yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz olmak üzere Başkan Yardımcılarımız Mustafa Uzunlar, Burhaneddin Türkkahraman, Etüp Porje Müdürü Harun Buz, Kontrol Mühendisleri Ayşe Arıkan, H. Mehmet Çiçek, Osman Tanır ile yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, üzerinde en çok durulması gereken teşkilatların başında geldiğini ifade ederek: “İtfaiye Müdürümüz 5 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Allah gerek etmesin ama 50 milyon lirada harcansa azdır. Her şeyden önce insanlarımızın canı ve malı söz konusudur.

Geriye dönüp baktığımızda bir tane Şeyhadil Mezarlığı yanındaki itfaiye binası ile bir tane de Tavşantepe İtfaiye binası vardı. Burada kimseyi kötülemek manasında söylemiyorum. Başbakanımızın da dediği gibi nereden nereye geldiğimiz anlatmak için söylüyorum.

Bugün ana merkez grubumuz başta olmak üzere, Sütçü İmam, Tavşantepe, Karacasu, Çadırkent, Şekerdere, Binevler, Barbaros, Kavlaklı gruplarımızla birlikte 9 grup olarak hizmet veriyoruz. Türkiye'de itfaiye teşkilatımız gibi 2-3 tane daha yoktur.

Gerek teçhizat ve donanım gerekse personel bakımından dünyanın en gelişmiş itfaiyeleri arasında yer almaktayız.

Davetimize icabet ederek gelen tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından itfaiyeciler kuyu veya yüksek binadan aşağı inme ve yaralı hasta indirme gösterisi sundular.

Daha sonra İtfaiye Teşkilatı Merkez binası gezildi ve konferans salonunda itfaiye teşkilatını anlatan kısa tanıtım filmi izletildi.