Adıyaman Belediyesi tarafından 15 yıllığına kiralanan Okuma Salonları usulsüz tahsis edildiği iddiasıyla geçtiğimiz aylarda mahkeme kararı olmadan mühürlendi. Belediye aleyhinde açılan 3 dava sonuçlanmadan, mahkeme kararı olmadan düzenlediği protokolle okuma salonlarını Halk Eğitim Müdürlüğüne devir işlemi başlattı.

'HALK EĞİTİM OKUMA SALONUNDAKİ EŞYALAR DIŞARIYA ATTI'

Adıyaman'da fakir çocukların eğitim gördüğü Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (Sema-Der) bağlı okuma salonları 2010 yılında Sema-Der ile belediye arasında imzalanan sözleşmeyle yap, işlet, devret modeliyle faaliyetine başlamıştı. Adıyaman Belediyesi mahkeme kararı olmadan kendi aralarında ki protokolle okuma salonlarını Halk Eğitim Müdürlüğüne devir işlemi başlattı. Halk Eğitim tarafından okuma salonlarında ki eşyalar dışarıya atıldı.

OKUMA SALONLARININ KAPATILMASIYLA DEVAM EDEN 3 DAVA BULUNUYOR

Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin, “Kanunsuz mühürleme olayından sonra dernek yöneticileri olarak konuyu mahkemeye taşıdık. Davalarda henüz karar verilmiş değil. Okuma Salonlarının kapatılması ile ilgili mevcut devam eden 3 dava bulunuyor.” dedi.

'HUKUKİ SÜREÇ DEVAM ETMEKTE'

Sema-Der Avukatı Mehmet Canpolat yaptığı açıklamada; ”Derneğimiz Sema-Der’e hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuz bir şekilde 19.02.2015 kararıyla 3 okuma salonumuz mühürlenmişti. Bununla ilgili hukuki sürecimiz hem idare mahkemede hem adli mahkemede devam etmekte.” dedi.

'BU ŞEKİLDE DEVİRLER DARBE VE DİKTATÖRLER DÖNEMİNDE YAŞANMAMIŞTIR'

Yapılan hukuksuzluklarla ilgili üçten fazla Cumhuriyet Savcılığında suç duyurularının olduğunu ifade eden Canpolat, ”Bununla ilgili Cumhuriyet Savcılığında soruşturma safhasında. Bu hukuki süreç devam ederken yine derneğimize ait bu üç okuma salonu hukuksuz bir şekilde gasp ederek Halk Eğitim Müdürlüğüne verildiğini öğrendik. Bu işlemin hangi mahkeme kararına, hangi idari işleme dayandırılmış, bu nedenle yapılan işlem hukuksuzdur. Bu şekilde eylem ve işlemler darbe ve diktatörlerin döneminde yaşanmamıştır. Bu konuyla ilgili derneğimiz tarafından hukuki işlem başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.