Toplu taşıma araçlarında temiz enerjiye dönme kararı alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, satın almaya karar verdiği 48 adet doğalgazla çalışan otobüsün rengini halka sordu. Otobüslerin rengiyle ilgili yapılan ankette ‘sarı’ tercihi öne çıktı.

Ankete katılan 8 bin 46 kişiden 3 bin 650’si oyunu sarı renkten yana kullandı. Bunun üzerine belediye, yeni otobüslerin sarı olmasını kararlaştırdı. Yeni otobüslerin 22’si 15 Mayıs’ta, diğerleri ise temmuz ayında Diyarbakır’a gelecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bölgede ilk kez rastlanan bir uygulamaya imza attı. Toplu taşıma hizmetinde halkın görüşlerine müracaat eden belediye, yeni otobüslerin rengi için internet sitesinde anket başlattı. Sosyal medya hesaplarında da duyurusu yapılan anket, büyük beğeni topladı. Bir hafta süren anketin ardından sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı. Ankette yüzde 45 ile en çok oyu sarı renk aldı. Turkuaz ikinci, kırmızı üçüncü oldu.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ AZALTACAK

Çevre kirliliği ile işletim maliyetini azaltmak ve konforu artırmak amacıyla temiz enerjiyle çalışan doğalgazlı otobüsleri tercih eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 48 adet doğalgazlı otobüsün hizmet vermeye başlamasıyla ulaşım alanında yeni bir sisteme geçmiş olacak.