Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Bezirhane Mahallesi’ne yolcu taşıyan belediye otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 27 kişi ise yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Gölbaşı ilçesi Bezirhane Mahallesi’nde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 147 hat nolu Gölbaşı-Bezirhane seferini yapan Ankara Büyükşehir Belediyesine ait EGO aracı, mahalle içindeki yolda seyir ederken kontrolden çıktı. Belediye aracı içindeki yolcularla birlikte dereye yuvarlandı. Kazayı gören vatandaşlar olay yerine akın etti.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans, ambulans helikopter ve itfaiye ekibi sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada yaralılara ilk müdahaleyi mahalleli yaptı. Vatandaşların yardımıyla bulundukları yerden çıkarılan kazazedeler, ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 2 kişi ise ambulans helikopterle hastaneye götürüldü. Hastaneye sevk edilen yaralılardan Rıza Özbudak ile Ömer Yıldırım yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'5 KÖYÜN YOLCUSU 1 OTOBÜSE SIĞAR MI?'

Bir görgü tanığı, belediye otobüsünün Selametli yolundan gelirken, takla atarak, dereye uçtuğunu anlattı. Çok sayıda yaralının olduğunu ve yaralıları bulundukları yerden çıkardıklarını söyledi.

Başka bir görgü tanığı ise belediye aracının çok sayıda mahalleyi dolaştığını, “10 tane köyün yolcusunu dolduruyor. Oturduğu kadar ayakta gidiyor yolcu. Gölbaşı’ndan, Selametli, Bezirhane, Cimşit, Emirler, Bahçe, Soğulcak. Sefer sayısı da az. 5 tane köyün yolcusu bir otobüse sığar mı? 9’da binen vatandaş buradan Gölbaşına bir buçuk saatte gidiyor.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Çevre güvenliği alan jandarma ekipleri, belediye aracında inceleme yaptı. Yapılan çalışmaların ardından belediye otobüsü çekici marifetiyle bulunduğu yerden kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.