İpek Yolu üzerinde bulunan üst geçide asılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait ‘Büyükşehirden 50 bin ucuz konut atağı’ yazılı pankartın yola düşmesi sonucu seyir halindeki iki araç kaza yaptı. Güçlükle durabilen araç şoförleri kazada yara almazken, belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

İpek Yolu üzerinde bulunan bir üst geçide asılı ‘Büyükşehirden 50 bin ucuz konut atağı’ yazılı pankart, henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yoldan geçen araçların üzerine düştü. Düşen pankart seyir halindeki Yalçın Candan kontrolündeki 27 UC 201 plakalı araç ve Hurşit Gündem yönetimindeki 27 AHM 41 plakalı araca zarar verdi. Güçlükle durabilen Candan’ın aracına, arkadan gelen Gündem’in otomobili çarptı. Kazada herhangi bir can kaybı yaşanmazken araçlarda maddi hasarlar meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar ve araç sürücüleri yetkililere tepki göstererek, bu tür olaylarda ölümlü kazaların da yaşanabileceğini dikkat çekti.

Kaza alanına gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından araçlar çekilirken, pankart toplanarak üst geçidin altına konuldu. Kazaya karışan araç sürücüsü Gündem, “Yukarıya pankart asmışlar, üzerimize düştü, kaza yaptık. Bağlıyorlarsa da sağlam bağlasınlar.” deyip suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Çevredeki Şükrü Eren isimli vatandaş ise, “Bu pankartların güvenli bir şekilde asmaları lazım. Bunlar kazaya sebebiyet verebilir, insan da ölebilirdi. İnsanın hayatı ile de oynayabilirdi.” diye konuştu.

Öte yandan kaza alanına gelen Büyükşehir Belediye yetkilileri afişlerinin kesildiğini ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.