Antalya'da işçi taşıyan servisin kaza yapması sonucu 3 kişi yaralandı. Kaza geçiren işçilerin
AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimlerin ardından uzak ilçelere sürgün ettiği personeli olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre işçilerin içinde bulunduğu servis aracı sabah saatlerinde Antalya’dan Kaş’a giderken Elmalı ilçesi yakınlarında kaza yaptı. 07 C 1756 plakalı servisin, hatalı sollama yaptığı iddia edilen araçla çarpışmamak için direksiyonu kırdığı, kontrolünü kaybeden şoförün bu yüzden servisi devirdiği bildirildi. Kazada şoför ve Kaş’ın Ova Mahallesi’ne sürgüne gönderilen Recep Kaçar ve Bülent Oktay kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Her ihtimalle Kumluca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçilerin, herhangi bir sağlık sorunu olmadığı, hastaneden rapor alarak taburcu edildiği öğrenildi.

FACİA’DAN DÖNÜLDÜ

Sürgüne gönderilen memurların kısa süre önce mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurma aldığı için serviste iki işçinin bulunduğu, diğer memurların araçta olmaması dolayısıyla olası bir facianın eşiğinden dönüldüğü öğrenildi. Ayrıca serviste bulunan iki işçinin ve şoförün emniyet kemerinin bağlı olması da kazayı ufak sıyırıklarla atlatmasına sebep oldu.

"SERVİS BİTİYOR, KENDİ İMKÂNINIZLA GİDİN"

2014 yerel seçimleri sonrası Antalya’nın en uzak ilçeleri Akseki ve Kaş’ın en ücra köşelerine sürgüne gönderilen işçi ve memurlara AK Partili belediye tarafından yapılan eziyetin dozunun artırıldığı iddia edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evlerinden çıkarak işlerine servisle giden belediye çalışanlarının 26 Haziran itibarıyla servis imkanlarının da elinden alınacağı öğrenildi. İşçi ve memurlara AK Partili belediye tarafından ‘kendi imkanlarınızla gidin’ talimatı geldiği öğrenildi.