Antalya'da faaliyet gösteren bazı yapı denetim firmalarının, belediyelerin işleri kendilerine yakın firmalara verdiğini ileri sürerek, bu konuya açıklık getirilmesi talebi üzerine Muratpaşa Belediyesi yazılı açıklama yaptı. Muratpaşa Belediyesi'nin Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi Başkanı İrfan Varol'a verdiği cevapta, "Belediyemizin hiçbir bürokratı veya birimi hiç kimseye, bir yapı denetim firması, mimar ya da mühendis öneremez." ifadelerine yer verildi.

Kısa süre önce Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) bir toplantı düzenleyen Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi, belediyelerle ilgili çeşitli iddialar ortaya attı. Birlik adına açıklama yapan Şube Başkanı İrfan Varol, belediyelerin bu iddialara açıklık getirmesini istemişti. Bunun üzerine Muratpaşa Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi’nin belediyelerin, yapı denetim işini belli firmalara yönlendirdiği yönündeki, birçok belediye ile birlikte belediyeyi de ilişkilendirdiği açıklamaların medyadan takip edildiği belirtildi.

Mesleği, işi ve geçim kaynağı inşaat sektörü olan vatandaşların diğer meslek gruplarından vatandaşlar gibi yerel yönetimlerde ya da siyasi parti yönetimlerinde görev alabildiğine işaret edilen açıklamada, "Belediye meclisleri, belediye yan kuruluşları ya da siyasi parti yönetimlerinde görev alan, bu arkadaşlarımızdan mesleklerini bırakmalarını talep etme hakkının kimsede olmadığı ve mesleklerini sürdürmelerinin doğal hakları olduğu açıktır. Bu arkadaşlarımız mesleklerini icra ederken yerel yönetim veya siyasi partilerdeki konumlarını baskı aracı olarak kullanamazlar. Belediyemizi hukuk dışı şekilde kullanarak kendilerine avantaj sağlayamazlar. Yine belediyemizi hukuk dışı kullanarak hukuka aykırı şekilde ayrıcalıklar sağlayamazlar." denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Tüm bunların hilafında somut kanıtlarla bir durumun ortaya konması halinde belediyemiz gereğini en ciddi şekilde yapacaktır. Belediyemiz hukuk çerçevesinde hareket eden tüm esnaf ve meslek gruplarının temsilcilerinin tamamına eşit yaklaşırken ayrımcılık yapmamak ve ayrıcalıklar tanımamak konusunda ısrarlı tutumunu ilk günden bugüne kadar sürdürmektedir. Sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının belediyeleri hassasiyetle takip etmelerinden büyük mutluluk duymaktayız. Bu hassasiyetlerinden dolayı da meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz."