Kayseri Melikgazi Belediyesi, gelecek yıl Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek lise öğrencilerine yönelik 6 ayrı merkezde kurs açacağını duyurdu.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye olarak her zaman eğitimin öncüsü, yatırımcısı ve hizmetkârı olduklarını, gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle de bunu her zaman kanıtladıklarını bildirdi. 7 eğitim kurumu inşa ederek ilçe halkının hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, orta öğretim kurumlarından mezun ve açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler için YGS ile LYS kurslarının açıldığını belirtti.

Melikgazi ilçesinin 6 ayrı semtinde açılacak olan kurs merkezleri için kayıtların devam ettiğini kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Eğitim, Melikgazi Belediyesi’nin vazgeçilmez yatırım ve hizmet alanıdır. Geleceği planlayan bir belediye olarak eğitime ve eğitimcilere önem veriyor ve yatırım yapıyoruz. Eğitimde okulların açılmasıyla hafta sonları tatilini fırsata dönüştürerek 6 ayrı merkezde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavına yönelik kurs açtık. Kurs yerleri Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi, Melikgazi Halk Eğitim Merkezi, Yıldırım Beyazıt Sosyal Tesisleri (Necip Fazıl Kısakürek), Danişmentgazi Sosyal Tesisleri, Tınaztepe Sosyal Tesisleri ve İldem Sosyal Tesisleri'nde olmak üzere açılan kurslara öğrenci alınacaktır. Bu kurslar ile öğrencilerimiz geleceğe daha sağlam adımlarla, sınavlara bilgi birikimi ile iştirak edeceklerdir.”