Kars'ta etkili olan kar yağışı sonrası ev ve işyerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları, itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Belediye ekipleri ev ve işyerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarını kırdı.

Kars Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürülüğü, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin, kar yağışı ve yaşanan don olayları sonrasında ev ve işyerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarının kırmak için harekete geçtiğini duyurdu. Amaçlarının olası bir faciaya engel olmak olduğu ifade edilen açıklamada; "Şehir merkezindeki caddeler üzerinde bulunan apartman ve iş yerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtlarının, kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar ve işyeri sahiplerine tehlike oluşturmaması için harekete geçen ekipler, itfaiye aracı merdiveni yardımıyla kürek ve kırıcılarla buzları kırıyor." denildi.

Belediye, şehir merkezinde yürüyen vatandaşlara, yüksek binaların saçaklarında buz sarkıtlarının oluştuğu ve dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor. İmkanlar dahilinde buz sarkıtlarının kırılmaya devam edileceği belirtilen açıklamada, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, vatandaşların, buz sarkıtları ile ilgili oluşabilecek sıkıntıları 110 İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirmeleri istendi.