Adıyaman Belediyesi'nin mühürlediği Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine ait okuma salonlarına giren hırsızlar, bilgisayarları
alarak kayıplara karıştı.

Yaklaşık bir ay önce belediye tarafından hukuksuz bir şekilde mühürlenen 3 okuma salonundan ikisinde hırsızlık yaşandı. Alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde Fatih Mahallesi'nde bulunan Fatih Bilgi ve Kültür Evi'nin bahçesine giren hırsızlar, okuma salonunun penceresinden içeri girerek 7 bilgisayar ve malzemelerini alarak kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde okuma salonunun penceresinin açık olduğunu gören vatandaşlar, durumu belediye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis incelemelede bulundu.

Vefa Okuma Salonu'nda hırsızlar camları kırdıktan sonra demir kapıyı açamadıkları için içeri giremedi. Polis burada da parmak izi incelemesi yaptı.

Olayın duyulması üzerine okuma salonuna gelen Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin, Adıyaman Belediyesi'nin 19 Şubat'ta okuma salonlarını hukuksuz bir şekilde mühürlediğini söyledi. Yaşanan hırsızlık olayının üzüntü verici olduğunu vurgulayan Tekin şöyle konuştu; "Yalnız bugün çok üzücü bir olay olmuştur. Okuma salonlarımıza hırsızlar dadandı. Salonumuzun birinde çok tahribat yok ama diğer salonumuzda bilgisayar ve teknik donanım malzemesi maalesef yerinde yoktur. Bu olayın sorumlusu mutlaka bulunacaktır. Bu işin asıl sorumlusu Adıyaman Belediyesi'dir. Yasal olarak buraları koruması gereken Adıyaman Belediyesi maalesef buralara sahip çıkamamıştır. Derneğimizin malzemeleri zarar görmüştür bundan sonra hukuki süreç devam edecektir."