Bursa’da babalarından kalan ve bu zamana kadar yol olarak kullanılan 5 bin 800 metrekarelik arsanın belediye tarafından hal alanı olarak kabul edilmesine öfkelenen vatandaşlar yolu kapattı. Taşıdıkları taşlarla ‘tapulu malımız, vermiyoruz’ diyerek çevre yolunu ulaşıma kapatan arsa sahiplerini, polis ekipleri ikna etmeye çalıştı. Yolun iki tarafını da taşlarla ulaşıma kapatan kadınlar, ellerindeki kaçma ve küreklerle yoldan geçilmesine izin vermedi. Yoldan geçen arabalar, yola taşlar konularak kapatıldığını görünce şaşırdı. İlk şaşkınlığın ardından bazı araçlar geri dönerken bazıları ise çevre yollara geçmek zorunda kaldı.

Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi'ndeki Birinci ailesinden yaklaşık 50 kişilik kadınlı erkekli grup, kendilerinden izinsiz bir şekilde arsalarının hal alanı olarak belirlendiğini iddia ederek yolu trafiğe kapattı. Belediyenin 2004 yılında yol yaptığı 5 bin 800 metrekarelik alanın kendilerinin tapulu malı olduğunu vurgulayan vatandaşlar, bundan sonra anlaşmaya dahi yanaşmayacaklarını ifade etti. Olay yerine gelen Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri arsa sahiplerini ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna olmayan arsa sahipleri, çay ikram ettikleri polislere kendileri ile bir sorunları olmadığını belediye ile sıkıntılı olduklarını belirtti.

"BURASI BİZİM TAPULU MALIMIZ"

Gazetecilere açıklamada bulunan arsa sahibi Ahmet Birinci, "Rahmetli babam burayı 1985 yılında aldı. Ardından 1999’da şuyulandırma çıktı ama iptal oldu. Çevre yolu geçti, o da iptal oldu. İkinci imar çıktı, o da iptal oldu. Burası resmi yol değil. Burada batçık (alt geçit) yapılırken gidiş ve geliş yolu olmadığı için ben de burasını insanlık namına verdim, dedim arabalar burada çalışsın. Şu anda mahalle yolu kaldı ama resmi değil, burası kamulaştırılmadı. Şimdi ise pazar alanı olacakmış. Ben istiyorum ki eğer burası bir şey yapılacaksa belediye gelip benle anlaşacak.” dedi.

"BİZİ EZMESİNLER"

Arsanın tapusunu gösterip duruma tepki gösteren Havva Birinci şöyle konuştu: "Neyse hakkımızı versinler. Gelsin burasını kamulaştırsın, ondan sonra pazar yeri yapsın, yol yapsın, ne yaparsa yapsın. Biz kimseye yer vermeyiz demiyoruz ama bizi ezmesinler. Burada 100 nüfus var, hepsi zorlukla geçiniyor. Bu benim tapum, hakkımız verilmezse ben burasını açtırmam. Hakkımızı versinler.” 6 kişiye ait tapulu olan 5 bin 800 metrekare alanın üzerinde 80 kişinin hakkı olduğuna dikkat çeken Birinci, burada haklarını alıncaya kadar engel olmaya devam edeceklerini söyledi.