Batman’da belediye tarafından kendisine 130 bin lira para cezası kesildiğini iddia eden bir vatandaş, evinin önünde açlık grevine girerek tek kişilik eylem başlattı.

Kent Merkezi Yeni Mahalle'de ikamet eden Şakir Üney, 3 yıl önce belediyeye gittiğini ve yapmak için izin istediğini dile getirdi. Belediyeden ev yapmak için sözlü olarak yetkililerden izin aldığını ileri süren Üney, evi yaptıktan 3 yıl sonra belediye tarafından kendisine 130 bin lira para cezası kesildiğini kaydetti.
Kesilen cezayı ödeme gücünün olmadığını anlatan Üney, bu durumu protesto etmek için evinin önünde kurduğu brandanın altında açlık grevine girdiğini belirtti.

3 yıldır çalmadık kapı bırakmadığını öne süren Üney, "3 yıldır çalışamıyorum. Esnafım banka hesaplarım bloke oldu, arabama haciz gelmiş. Onun için de açlık grevine başladım, bu işim hallolana kadar da buradaki açlık grevim devam edecektir. İmar Müdürü ile görüştüm, en son da Belediye Başkanı ile görüştüm, cezanın resmiyet kazandığını ve iptal edilemeyeceğini söyledi. Bütün parti komisyonlarına gittim, partinin genel merkezini aradım, rapor yazdım gönderdim ama yine para etmedi. 16 nüfusa bakıyorum bu cezayı nasıl öderim?" dedi.