Muğla'nın Gevenes köyünde bulunan, meşhur "Ormancı" türküsüne konu olan Belen Kahvesi'ne, yerli ve yabancı ziyaretçi akını devam ediyor. Özellikle hafta sonları, 200-300 araba geldiği belirtiliyor.

Köye hakim bir tepede bulunan Belen Kahvesi'ni ziyaret edenler, zeytin ve çam ağaçları arasında, Ormancı türküsü eşliğinde çaylarını yudumlayıp yorgunluk atıyor. Muğla Valiliği tarafından 2005 yılında restore edilen kahvehane, yılda ortalama 40 bin turist ağırlıyor. Çaylarını yudumlayıp köy peyniriyle hazırlanmış otlu gözleme yiyerek manzarayı seyreden ziyaretçiler, olaya şahit olmuş yaşlılardan türkünün hikayesini de dinliyor. Kahvehanenin içini türküde adı geçenlerin maketleri, duvarlarını da fotoğrafları ve mahkeme tutanakları süslüyor.

Belen Kahvesi'ni, Muğla büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Melsa şirketi işletiyor. Gevenes'i yasa boğan vakanın yaşandığı 1946 yılından sonra kullanılmayan Belen Kahvesi'nin, yıllar sonra köyün kaderini değiştirdiğini belirten vatandaşlar, restore edildikten sonra "Ormancı" türküsünün hikayesini dinlemek için gelenlerle dolup taştığını söylüyor. Gevenesliler, "Belen Kahvesi restore edilip turizme açılmadan önce köyümüz, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdi. Turizme açılmasından sonra köyümüze her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bu da köyümüzü ekonomik açıdan kalkındırıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.