Erzurum'da 2 yıl önce bulunduğu yurtta burnundaki benden dolayı ameliyat olan ve cilt kanserine yakalanan Necla Orman'a (13), yardım sözleri lafta kalırken, Orman'ın annesinin Kars Valisi Günay Özdemir ile görüşmek için verdiği mücadele de bir sonuç vermedi.

Erzurum Zübeyda Hanım Yurdu'nda 2 yıl önce burnunda bulunan benden dolayı ameliyat olan Necla Orman’ın vücudunu benler sarmaya başladı. Durum karşısında anneye ulaşan yurt yetkilileri Nurcan Demirtaş'tan kızını yurttan almasını istedi. Yetkililer aileye Necla'nın kanser olduğunu ve son günlerini ailesinini yanında geçirmesini istediklerini belirtti. Gelişmeler karşısında şaşkına dönen anne ekonomik zorluklar içerisinde Erzurum'a gidip kızını aldı ve Kars'a getirdi. İlk etapta kızını hastanelere götüren anneye son olarak doktorlar kurtulma umudu olduğunu söyledi. Bunun için Ankara'ya gidilmesi gerektiği söylenirken anne yakın zamanda devlet kurumlarının kapısını çalmaya başladı. Sonuç alamayan anne Nurcan Demirtaş, durumu Karslı gazetecilere açtı. Haberleri yapılan Necla için haberlerin ardından yardım sözleri verilmesine rağmen yardım edenin olmadığı öğrenildi.

'VALİ RANDEVU VERMİYOR'

Cihan Haber Ajansı'na () konuşan anne Nurcan Demirtaş, haberlerden sonra arayan soranların olduğunu, ancak yardım eden kimsenin olmadığını söyledi. Demirtaş, arayanların, 'Valilik ve Sağlık Bakanlığı bir şey yapsın ki biz de yapalım' dediklerini aktararak, "Bu sözler üzerine ben de valiyle görüşmeye gidiyorum. Geçen hafta da gittim dün de gittim, yardımcısı ile görüşüyorum kendisi ile görüşemiyorum. Tamam öğleden sonra gel diyorlar. Dün yine gittim akşama kadar bekledim, ne vali, ne vali yardımcısı gelmedi. Yani beni kimse ile görüştürmüyorlar." dedi.

'KIZIM TORAĞIN ALTINA GİRDİĞİ ZAMAN MI SAHİP ÇIKILACAK?'

Demirtaş, sadece kızınını hayatının kurtulmasını istediğini dile getirerek, şöyle konuştu: "Bana yardım etsinler, bana bir şeyeler versinler demiyorum. Sadece kızımın sağlığını istiyorum. Vali, Sağlık Bakanı kızımı alsın götürsün iyileştirsin getirip bana versin. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Kızım öldükten sonra mı Valilik ya da Sağlık Bakanlığı el atacak? Kızımın hastalığı ilerliyor. Derdimi anlatmaya gidiyorum beni kabul etmiyorlar, kızım toprağın altına gittiği zaman bana sahip çıkılacaksa ne işe yarayacak?"

Necla ise sadece sağlığına kavuşmak istediğini söylüyor. Necla, "Yardım etmek isteyenler vali bir şey yapmadan biz bir şey yapamayız diyorlar. Allah Rızası için yetkililerden bana yardımcı olmalarını istiyorum." diye konuştu.