Balyoz darbe planıyla ilgili yeniden yargılanan sanıklardan emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ sözünü samimi bulmadığını söyledi.

Yargıtay’ın haklarında bozma kararı verdiği sanıkların Anadolu Adalet Sarayı’nda yeniden yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, 62 Balyoz sanığının beraatine karar verdi.

Kararı değerlendiren sanıklardan emekli Albay Bora Serdar, Balyoz davasının siyaseten de desteklendiğini ifade etti. Serdar, “İftira ve ihanetle süslenmiş bir dava. Bugün ‘yaşasın hakikat’ çığlığını atabiliyoruz. O yüzden mutluyum ama bu davada kim kazandı derseniz bence millet kazandı, cumhuriyet kazandı. Siyasi iradenin başındaki kişinin ifade ettiği gibi ‘aldatıldık’ kelimesinin arkasına sığdırılamayacak kadar büyük bir davadır bu dava. Samimi bir açıklama olarak görmediğimi burada ifade etmek istiyorum. Bundan sonra süreç bitmiş değil, bizim karşı ataklarımız olacaktır. Bu kumpasa eli bulaşmış insanların tek tek yakalanıp yargının önüne çıkarılması bizim ana görevimiz olacak.” şeklinde konuştu.

“Uzun süren bir yargılama süreci geçirdik.” diyen Avukat Celal Ülgen de, “Bu yargılama sürecinin çoğu sanıklar için tutuklu olarak geçti. İşin başından beri başından beri bu işin kumpas olduğunu anlatmaya çalıştık. Geldiğimiz noktada haklılığımız anlaşıldı. Bundan son derece mutluyum ama yaşananları, acıları, ölenleri geri getirmek mümkün değil. O açıdan da üzüntülüyüm.” ifadelerini kullandı.

Yargılamanın adil gerçekleştiğini iddia eden Avukat Kemal Yener Saraçoğlu ise şunları söyledi: “Şerefli Türk askeri hakkettiği beraat kararını aldı. Adil yargılama ile bu davanın kısa sürede tamamen bir kumpas olduğu anlaşıldı. Artık askerimizin haklarının iadesi ve bu davadan gördüğü ızdırap nedeniyle tazminat davaları devam edecek. Biz herkesin adil yargılanmasını, askerler dahil iftiraya maruz kalmamasını, adil yargılama haklarını ihlal edilmemesi gerektiğini değerlendiriyoruz.”

Avukat Hüseyin Ersöz de, “Uzun zamanadır beklediğimiz bir karardı. Yargılamanın tamamına yayılan sahtecilik iddianamesi bu mahkeme tarafından tespit edildi. Bundan sonrada yaşanan tüm mağduriyetler için yasal yollar başvuracağız.” dedi.