MHP Sakarya İl Başkanı Avukat Levent Bülbül, Berat Kandili’nin hoşgörü ortamının sağlanmasına vesile olması dileğinde bulundu ve bunun için herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Bülbül, yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimizin (s.a.v) bu gece hakkında, ‘Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar `Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim` buyurduğunu hatırlattı.

On bir ayın sultanı Ramazan’a gelirken böyle kutlu bir geceye ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Bülbül şunları kaydetti: “Allah (c.c) un sonsuz kudreti, engin ilmi ve sayısız nimetler ile bizi yarattığı bu dünyada, Allah’ın verdiği nimetlere şükretmeli. Peygamber Efendimizin (s.a.v) de müjdelediği gibi hayırlı rızıklar, hayırlı ömürler ve hayırlı ölüm için bol dua etmeliyiz. Beraat Kandili vesilesiyle aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Tüm Türk İslâm Alemi’nin Berat Kandili'ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.”