Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, "Meslektaşlarıma bölgesel ayrım getirilmesini istiyoruz" dedi.

Karakaş, Elbistan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mükremin Alagöz'ü ziyaretinde, berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının hayatlarını kendi öz kaynaklarıyla sürdürdüklerini söyledi.

Ahilik geleneğinden gelen esnaflar olarak hiçbir zaman devlete karşı olmadıklarını vurgulayan Karakaş, "Meslektaşlarıma bölgesel ayrım getirilmesini istiyoruz. Yürürlüğe konulan yönetmelik ve uygulamalar esnafımızın sırtına yeni yük bindiriyor. Berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının kullandığı malzemelerin katma değer vergisinin düşürülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Karakaş, esnafın, yüzde 18 özel tüketim vergisinin yanı sıra kazançtan da yüzde 18 KDV ödediğini dile getirdi.

Emekli olduktan sonra işine devam edenlerin maaşından yüzde 15 kesinti uygulandığını anlatan Karakaş, "Aynı zamanda da vergi ve spotaj ödüyorlar. Bu da meslektaşlarımıza ciddi yük getiriyor. Birçok meslektaşımızın kazancı kesinti miktarını bile bulmuyor. Federasyon olarak bunun yerine teşvik edici uygulamalar getirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.