Ankara’nın Mamak ilçesinde 18 yaşında bir genç kadın gecekonduda bıçaklanmış halde ölü bulundu. Genç kızın, abisinin kayınbiraderiyle ‘berdel’ evliliği yaptığı ve eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle bir süre önce ailesinin yanına sığındığı öğrenildi.

Olay, sabah saatlerinden Mamak ilçesi, Yenibayındır Mahallesi 1895 Sokak’taki müstakil evde gerçekleşti. İddialara göre, 18 yaşındaki Leyla Cengiz abisinin kayınbiraderi T.C. ile üç ay önce ‘berdel’ evliliği yaptı. Eşiyle sorunlar yaşayan Leyla Cengiz, 15 gün önce annesinin evine geldi. Genç kızın annesi, evin bahçesini suladığı esnada suyun kesilmesi üzerine eve girdi. Anne, kızını yerde kanlar içinde buldu. Annenin çığlıkları üzerine olay yerine gelen komşuları durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Eve gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrollerde genç kızın hayatını kaybettiğini tespit etti. Polis incelemesinde ise Leyla Cengiz’in boğazı ve vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklandığı anlaşıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri evde geniş çaplı inceleme yaptı. Savcının yaptığı incelemenin ardından genç kızın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Kızını kaybeden acılı anne ise duruma tepki gösterdi. Daha önce polise defalarca ihbarda bulunduğunu anlatan anne, “Hepsine 40 kere telefon açtım. Hiç biri sahip çıkmadı. Geliriz, koruruz dediler. Ben can güvenliği istiyorum diyorum. Oğlan geliyor camın önünden bakmış diyorum. Komşular gelmiş diyorum. Hiç bir şey yapmadılar. Bu nasıl insan, bu nasıl devlet.” şeklinde konuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.