Gezi olayları sırasında Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan, vurulduğu yerde ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. Anma sonrasında konuşan baba Sami Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Elvan, “Aslında ben onun peşindeyim bırakmayacağım yakasını. Sonuna kadar mücadelemi devam ettireceğim. Çünkü 14 yaşındaki bir çocuğu aldı terörist ilan etti, ekmek almanın belgesini sordu. Ama hırsızlıklarının yaptığı belgelerini sormadı. Evet benim çocuğum ekmek almaya çıktı biz belgesini de veririz gerekirse her şeyini de veririz. Ama kendisi nasıl verecek?” dedi.

Başına isabet eden gaz bombasıyla ağır yaralanan ve kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan, vurulduğu yerde ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. Vurulduğu sokağa sabah saatlerinde gelen sevenleri, yere ekmek ve karanfiller bırakarak slogan attı. Sokağa gelen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ve yakınları sokağa karanfil bırakarak mum yaktı.

Berkin Elvan için yapılan saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan baba Sami Elvan, “Ekmek almaya çıkmıştı ve burada vuruldu. Hala ekmeğini alamadı. Bu ülkede ekmek almak suç, minibüse binmek suç, kartopu oynamak suç, sokağa çıkmak suç, adalet istemek suç. Biliyorsunuz ben daha dün haberlerde izledim üç tane çocuğumuz Berkin için doğum gününde bir pankartı yüzünden 8 yılla yargılanıyor. Ama bugün hala Berkin’in katilleri ortada yok. Berkin’in katilleri belkide bizi bir yerlerden gözetliyor. Hiç kimseden bir çöp dahi istemiyoruz biz sadece adaletin gelmesini istiyoruz. Bugün bu adalet sadece Berkin Elvan’ın ailesine lazım değil yarın ve yarından da daha yakın en tepedeki insana lazım olacak. Biz sadece diyoruz ki Berkin’i vuran insanlar yargılansın aslında Berkin’in katili de en tepedeki insandır bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bugün aslında ben onun peşindeyim bırakmayacağım yakasını. Sonuna kadar mücadelemi devam ettireceğim. Çünkü 14 yaşındaki bir çocuğu aldı terörist ilan etti, ekmek almanın belgesini sordu. Ama hırsızlıklarının yaptığı belgelerini sormadı. Evet benim çocuğum ekmek almaya çıktı biz belgesini de veririz gerekirse her şeyini de veririz. Ama kendisi nasıl verecek? Onu soruyorum burdan sesleniyorum. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum; biliyorsunuz yeni seçim geçti. Yüzde 60’a sesleniyorum buradan herkes şapkasını gözünün önüne getirsin Gezi her şeyi ortaya koyuyor.” diye konuştu.

OĞLUM ONUN İTİBARINI BİTİRİ SIFIRA İNDİRDİ

Sözün bittiği yerdeyiz diyen Anne Gülsüm Elvan, “Sözün, lafın tükendiği yer. Ama ben buna eminim oğlum değil onun vicdanı sızlıyor. Oğlum ona vicdanını sızlatıyor. Çıkmıyor piyasaya çıkmıyor. Bitirdi onun itibarını sıfıra indirdi.” diye konuştu.

YENİ SAVCI İKTİDARIN ETKİSİ ALTINDA AVUKATLARDAN KAÇIYOR

Hukuki süreç hakkında bilgi veren Berkin Elvan’ın avukatı Oya Arslan, “Biliyorsunuz soruşturması devam ediyor savcısı değişti. Savcısıyla görüşmeye çalışıyoruz, savcısı şuan kaçar durumda. Dosya hangi aşamada? 4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekiyor. En son 21 kişinin fotoğrafları gelmişti ve dosya adli tıpa gönderilen görüntülerin yeniden tespiti, incelenmesi için bekletilmiş durumda. Savcı harekete geçmiyor, savcı avukatlardan kaçıyor durumda. Birkaç kez görüşmeye gittik görüşme yapamadık. Soruşturma aşaması bekletiliyor. Bekletilmesinin nedeni tabi ki siyasi iktidardan aldıkları güç, korku, tehdit. Dolayısıyla yargılama süreci sabote edilmiş durumda siyasi iktidar tarafından. Yürütülemez durumda ve savcılar, hakimler baskı altında tutulmuş durumdalar. Ne bekliyorsunuz? 4 kişinin kimliğinin tespiti çok mu zor? Hayır biliyorlar. O kişileri değişik yerlere dağıttıklarını da açıkladılar. Sözüm ona korumak için bazı polis görevlilerini değişik illere gönderdiklerini söylediler. Dolayısıyla katillerin kim oldukları devletçe biliniyor. Şu an için gizliyorlar ama bu uzun sürmeyecek. Çünkü kararlıyız bunun peşini devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mücella Yapıcı ise, “Buradan söz veriyorum Berkin’in ve bütün bu demokrasi şehitlerinin katilleri, azmettiricileri bulunana kadar bu işin peşini bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.