Gezi olayları sırasında yaralandıktan 9 ay sonra ölen Berkin Elvan’ın faillerinin hala tespit edilemediği gerekçesiyle hazırladıkları klip ile bu duruma tepki gösteren sanatçılardan bazıları, hakaret edildiği, hedef gösterildikleri gerekçesiyle bazı gazetecilerden şikayetçi oldu. Adliyeye gelen bu isimler, söz konusu klip nedeniyle kendileri hakkında açılan soruşturma kapsamında da ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Berkin Elvan için klip çeken Sanat Meclisi adı altında kurulan grup üyesi sanatçılar hakkında şikayet üzerine soruşturma başlatmıştı. Sanatçılara bu klip nedeniyle halkı suç işlemeye teşvik suçlaması yöneltildi. Klipte yer alan Efkan Şeşen, İbrahim Karaca ve Selma Altın adliyeye gelerek soruşturma kapsamında ifade verdi.

Adliye girişinde basın açıklaması yapan bu kişiler, söz konusu klip nedeniyle kendilerine hakaret edildiği, hedef gösterildikleri ve iftira atıldığını savundu. Kendilerinin de bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Küçücük bir videoda oynadıklarını ve adalet talep ettiklerini belirten İbrahim Karaca, “Bu ülkede başından vurularak öldürülen 14 yaşındaki bir çocuğun iki yıldır itilen, arka plana atılan ve üstü örtülmek istenen bir davada adalet talebimizi haykırdık. Bu aslında öldürülen Berkin’in adalet talebi değil bir ülkenin adalet talebiydi. Bunun için bir videoyla dikkat çekmek istedik.” dedi.

Bu klip nedeniyle haklarında soruşturma açıldığını öğrendiğinde buna inanamadığını kaydeden Efkan Şeşen, “Sevgili basın kabullenemedik. Böyle bir şeyden ifade alınmak üzere, o videonun yandaş medyada hedef gösterilmemizi kabullenemedik. Burada biz aksine, bundan 15-20 gün evvel biz suç duyurusunda bulunacağız dedik. Çünkü bize ağızlarına geleni söylediler suç duyurusunda bulunacağımız yandaş medyanın kalemşörleri. Ben okuduğumda gözlerime inanamadım.” diye konuştu.

Klipte söylediği tek cümlenin ‘katilim nerede?’ olduğunu söyleyen Şeşen, “Yapmayın yani. Şimdi bugün sizleri bizleri buralara getiren neden bu. Ama bunun arkasında sorgulayan sanatçıya verilmek istenen bir gözdağı var. Biz hiçbirşey yapmayalım o zaman, emir kulu olalım. Biz de suç duyurusunda bulunacağız. Başka çaremiz yok, kabul edemeyiz yani. İfade de vereceğiz, suç duyurusunda da bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

“Hakkımızı aramayalım mı?” diyen Şeşen, “Bize söylenen gibi bir şey olmadığını, bu ülkede adalet talep etmenin, 14 yaşında kafasından vurulmuş bir çocuğun faillerinin hala yargı önüne çıkarılmayışının didişmesiyse bu, yani bu son derece doğal bir talep. Hepimizin evladı kardeşi öldürülebilir. Ne yapacağız yani hakkımızı aramayacak mıyız, bunlar yargılanmayacak mı?” dedi.

CHP Milletvekili Melda Onur da gruba destek verdi.

Savcılığa verilen dilekçede şikayetçi olarak Efkan Şeşen, Hüseyin Altun, İbrahim Karaca ve Selma Altın yer aldı. Şikayet edilen gazeteciler ise Emin Pazarcı, Haşmet Babaoğlu, Süleyman Özışık, Ali İhsan Karahasanoğlu, Akşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu, Sabah Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şefik Çalık ve savcılığın tespit edeceği diğer kişiler olarak gösterildi.

Klipte, “ben Berkin Elvan, rahat uyuyor musunuz, vicdanınız rahat mı, huzurunuz yerinde mi, nasıl gülebiliyorsunuz, katilim nerede, katilimi neden saklıyorsunuz, adalet istiyorum” gibi sözlerin yer aldığı belirtilen dilekçede, amacın Berkin Elvan’ın ölümüne sebep olan polislerin bulunması ve yargılanması için demokratik bir tepki göstermek olduğu ifade edildi. Klipte yer alan sanatçılara yönelik hakaret, hedef gösterme, aşağılama ve iftira içerikli sözlerin soruşturularak sorumluların yargılanması talep edildi.