Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, oğlunun katillerinin hayatlarını devam ettirdiğini söyledi. Elvan, “Yani bu ülkede adaletin olmadığını görüyoruz. Bugün hala Berkin’in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz, hala Berkin’in katilleri hayatlarını devam ettiriyor ama bizim çocuğumuz ortada yok.” dedi.

Gezi Parkı olaylarında 16 Haziran 2013’te yapılan müdahalede Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümünde Okmeydanı Cemevi'nde anma töreni düzenleniyor. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Berkin Elvan’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Törende duygularını dile getiren baba Sami Elvan, gazetecilerden, akademisyenlerden ve siyasilerden bu davanın takipçisi olmalarını istedi. Elvan, “Bugün Berkin'imizin yemeği vardı. Ve ondan sonrada örf ve adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz. Hepiniz bize eşlik ederseniz çok teşekkür ederiz. Yani bu ülkede adaletin olmadığını görüyoruz. Bugün hala Berkin’in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz, hala Berkin’in katilleri hayatlarını devam ettiriyor ama bizim çocuğumuz ortada yok. Onun için kamuoyunun, sizlerin, akademisyenlerin, gazetecilerin, vekillerin bu davanın peşinde olmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

AİLENİN AVUKATI SELÇUK KOZAĞAÇLI: YAPILMASI GEREKEN KATİLLERİN İSMİNİN AÇIKLANMASIDIR

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili davayı takip eden ailenin avukatı Selçuk Kozağaçlı ise, süreç hakkında bilgi verdi. Berkin Elvan’ı öldürenlerin kimliklerinin bilindiği halde açıklanmadığını savunan Kozağaçlı, “Bu anmanın anlamı aynı zamanda katillerin peşinde olduğumuzu gösteriyor. Bir çocuğun katledilmesinden sonra eğer katillerin ismi, fotoğrafları elimizdeyken, isimleri bile bu süre içerisinde bize verilmiyorsa burada anmalarımızın sadece geleneksel sadece vicdanlarımızı tatmin eden anmalar olamayacağının bilinmesi gerekiyor. Bugün Berkin’in katillerinin isimlerinin açıklanması bir an önce yargılanması için ülkenin her yerinde bugün doğum gününde eylemler var ve olacak. 5 insan tutuklu Berkin’in katillerinin isimlerini açıklayın etkinlikleri nedeniyle onlarca dava yürüyor. Anmalar mutlaka yapılacaktır. Ama aslolan katillerinin bir an önce tespit edilip, derhal bu kamu davasının açılması gereklidir. Bugüne kadar birçok savcıyla çalıştık bazıları savsakladılar ama şunu söyleyebiliriz bir savcının bu davaya katacağı hiçbir şey yok. Bir soruşturmanın bu davaya katacağı bir şey yok. Yapılması gereken tek şey zaten belli olan katillerin isimlerinin açıklanması ve kamu davası açılması.” diye konuştu.