Eskişehir’de 'Doll Art' sanatçısı Arzu Özer, İstanbul'da Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın bulutların üzerinde, melek kanatlı bez bebeğini yaptı.

İkinci kişisel sergisini Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin organizasyonuyla Atila Özer Karikatürlü Ev'de '150 bebekle 150 kadın öyküsü' konulu sergiyle açan Arzu Özer, İstanbul'da Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren ve Gezi eylemlerinin sembolleşen isimlerinden biri olan Berkin Elvan'ın bulutların üzerinde, melek kanatlı bez bebeğini de sergiledi. Özer, 11 Mart'ta birinci ölüm yıl dönümü olan Berkin'in bezden yaptığı bebeğini ailesine göndereceklerini söyledi.

'HER BEBEK BİR KADININ YAŞAMINI ANLATIYOR'

Kadınların karşılaştığı birçok olayı, sorunu gözlemlediğini ve eserlerine bu sorunları yansıtmaya çalıştığını aktaran Özer, 150 bebeğin her birinin isminin olduğunu ifade etti. Bebekleri yaparken pet şişe, kâğıt, yumurta ve doğal yapıştırıcı gibi malzemeler kullandığını anlatan Özer, şunları kaydetti: "Her kadının bambaşka bir dünyası var ve her bebek bir kadının yaşamını anlatıyor. Eserlerimde günlük yaşantımda beni etkileyen herhangi bir olayı yaptığım bebeklerle anlatıyorum.”

'BERKİN ELVAN’IN AİLESİNE ULAŞTIRACAĞIZ'

Arzu Özer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a Gezi eylemlerinin sembolleşen isimlerinden olan Berkin Elvan’ın bezden yapılmış bir çalışmasını armağan etti. Ataç, bu çalışmanın Berkin Elvan’ın ailesine ulaştırılacağını söyledi.