Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde bekleyen grup sessiz bekleyişini sürdürürken bölgeye haraket eden iki çevik kuvvet aracı gerginliğe yol açtı. Araçların geçişini engellemeye çalışan gruba polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Kalabalıktan bazı kişiler, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı.  Trafiğin açılmasının ardından polis araçları bölgeden ayrıldı. Saldırı nedeniyle  her iki araçta hasar oluştu.

BİR YARALI VAR 

Olaylar sırasında yaralanan Ramazan Apaydın adlı kişiye hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, hastane önündeki kalabalıktan bazı kişiler Adli Tıp  Kurumu'a gitmek üzere gruplar halinde metrobüs durağına yöneldi. Gruptan bazıları, E-5 Karayolu'ndan geçen polis araçlarını taşladı. Bu  sırada bir polis aracından uyarı amacıyla havaya ateş açıldığı görüldü.

GRUP BERKİN ELVAN'IN CENAZESİNİ ALMAK İÇİN ADLİ TIP'A GİTTİ

Bazı kişiler de çevik kuvvet otobüsünün bagaj kapaklarını açarak polislere ait malzemeleri aldı. Yaklaşık 5 dakika grubun arasında kalan 2 çevik otobüsü yolun açılmasıyla hızla olay yerinden uzaklaştı. Atılan gazdan hastaneye gelen vatandaşlar da etkilendi. Kalabalık grup bir süre daha slogan attıktan sonra gelen otobüslerle Berkin Elvan'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gitti.

CHP'Lİ VEKİL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Berkin'in ölüm haberi üzerine hastaneye gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur gözyaşlarını tutamadı. Onur, "Saat 7'de kaybetmişiz arkadaşımızı, kardeşimizi. Dün burada çok üzüldük. Bu çocuğun bedenini huzursuz edenlerin vebali üzerinde olacak.Burayı dağıttılar huzursuzluk oldu. Buraya dün çadırlar, battaniyeler getirilmiş, Berkin'in yaşayacağı umuduyla. Ama acı haberi aldık. Çok üzgünüm. Şu anda bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey, o kaybettiğimiz 7 kardeşimizin yanına Berkin'in gülen yüzüydü. Gerçekten çok üzgünüz. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün zaten avukatın açıklamalarından durumunun kritik olduğu belliydi. 16 kilo çocuk iyi dayandı, iyi direndi. Bu devlet büyük devlet. İlgilenmedi Ankara ilgilenmedi. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.

LİSELİLER EYLEM YAPTI

Berkin için Hastane önünde bekleyiş sürüyor. Diğer illerden eylem çağrıları yapılmaya başlandı. Liseli Genç Umut Ankara Ege Lisesi'nin 11.30'da dersleri boykot edip oturma eylemine başlayacağını duyurdu.  İzmir Karataş Lisesi öğrencilerinin Berkin için derse girmeyip oturma eylemi yaptığı paylaşıldı. İstanbul'da birçok liseden öğrenciler hastanede toplanıyor.

BEN BERKİNİM!

Ankara Güvenpark'ta bir Halkevci elinde ben Berkin Elvan yazılı bir döviz ve bir ekmekle durmaya başladı. Tek kişilik başlayan oturma eyleme yeni katılımcılarlar eklendi ve sayı arttı .

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER YÜRÜLÜŞE BAŞLADI

ODTÜ'lü öğrenciler Berkin Elvan için dersleri boykot edip, yürüyüşe başladılar.