Antalya polisi tarafından DHKP-C üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda şüphelilerin ‘makul şüphe’den gözaltına alındığı iddia edildi. Şüphelilerin avukatlarından Hakan Evcin, "Berkin Elvan’ın sorumluları bulunsun diyen herkes şu an terörist muamelesi görüyor." diyerek operasyonu eleştirdi. Emniyet kaynakları ise operasyonun ‘terör örgütü üyeliği ve propagandası yapmak’ suçlamasından alındığını açıkladı.

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, tarafından DHKP-C üyelerine yönelik sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sorguları emniyette devam ediyor. Şüphelilerin avukatlarından Hakan Evcin’in sabah saatlerinde 22 olarak açıkladığı gözaltı sayısı ise emniyet kaynakları tarafından yalanlanarak rakamın 19 olduğu belirtildi. Emniyet kaynakları 23 kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu, adreslerinde bulunamayan 4 kişinin de arandığını açıkladı.

Şüphelilerin, ‘terör örgütü üyeliği ve propagandası yapmak’ suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyete gelerek şüpheliler hakkında bilgi alan Evcin, operasyonun gerekçesinin ‘makul şüphe’ olduğunu savundu. Evcin şunları söyledi: "İstanbul’da iki eylemcinin öldürülmesinin ardından, ‘Bunlar silahlı eylem ve misilleme yapacaklardı’ diye alınan kişiler. Fakat alınan kişilerin tamamı Berkin Elvan eyleminde ‘Katiller, sorumlular bulunsun’ diye eylem yapan kişiler. Bu kişileri özellikle hedef göstererek gözaltına aldılar. Sadece tahmin üzerine gözaltına aldılar. Aramalarda hiçbir şey çıkmadı. Sadece dergi ve kitaplar çıktı. Bunlar da hiçbir toplatma kararı olmayan dergi ve kitaplar. Tahmin üzerine insanları tutuklayamazsınız, evleri basamazsınız. Bizim gördüğümüz şu; ‘Berkin Elvan’ın sorumluları bulunsun’ diyen herkes şu an terörist muamelesi görüyor."