Gezi olayları sırasında yaralandıktan 9 ay sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için çekilen klipte yer alan sanatçılardan Cahit Berkay da ifade verdi. Berkay ifadesinde, evladını kaybeden bir ailenin acısını hissetmeyi ve adalet talebine destek olmayı amaçladığını söyledi.

‘Berkin için 11 Mart’ta hayatı durdur’ sloganlı klipte yer aldığı için haklarında halkı suç işlemeye teşvikten soruşturma başlatılan sanatçılardan Cahit Berkay da savcılığa ifade verdi. İstanbul Adalet Sarayı’nda basın bürosu savcısı Umut Tepe’ye ifade veren Berkay, suçlamayı reddetti. Halkı hükümete, kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtma, suç işlemeye tahrik suçlamalarını kabul edilemez bulduğunu belirten Berkay, klipte kullandığı cümlenin ‘Biz unutamıyoruz’ cümlesi olduğunu belirtti. Berkay, “Klipte yer almamın nedeni evladını kaybetmiş ailenin acısını hissetmektir. Ülkenin bir sanatçısı olarak halkın adalet talebine destek olma gayesi taşımamdır.” dedi.

Grup Yorum üyesinin talebini kabul ederek klipteki o cümleyi kullandığını kaydeden Berkay, klipte yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına ilişkin ise bilgisi olmadığını ifade etti.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce de klipte yer alan Tarık Akan, Şevval Sam, Mustafa Altıoklar, Levent Üzümcü, Efkan Şeşen de ifade vermişti.