Berlin’de yılın ilk çeyreği ekonomik anlamda başarılı geçti. Yılın ilk çeyreğinde gayri safi milli hasıla yüzde 2,5 oranında büyüdü. Berlin Yatırım Bankası’nın (IBB) verilerine göre Ocak ayında kadrolu çalışanların istihdamında yüzde 3,3 oranında ilerleme kaydedildi. Almanya genelinde bu oran yüzde 2’de kaldı.

Berlin Yatırım Bankası Müdürü Hartmut Mertens Berlin’deki bu olumlu ekonomik seyir devam edecek. “Berlin’de keyifler hiç bu kadar iyi olmamıştı.” derken kentteki 200 büyük işletmenin de eleman aradığını duyurdu.

Mertens’in açıklamasına göre Berlin’de en çok eğitmen, otelcilik, gastronomi, güvenlik, bina temizliği, vergi danışmanlığı ve sağlık sektöründe elemana ihtiyaç var. Edinilen bilgilere göre adı geçen sektörlerde 2 bin kişi işe alınacak.

Berliner Morgenpost Gazetesi’nin kentteki en büyük 200 işletme arasında yaptığı bir araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre bankalar dışında kentte elemanlarını işten çıkarmayı planlayan şirket sayısı yok denecek kadar az.

Berlin’de en çok eleman çalıştıran en büyük işletme Alman Demiryolları. Demiryollarında 21 bin 260 kişi çalışıyor. İkinci sırada 16 bin 857 eleman ile Charite var. Onu 14 bin 714 kişi ile Vivantes Klinikleri takip ediyor. Berlin Toplu Taşıma İşletmesi 13 bin 300 elemanı ile kentin en büyük işletmeleri sıralamasında dördüncü sırada, Siemens ise 12 bin kişi ile beşinci sırada yer alıyor.