Hakkari Belediyesi’nin kardeş belediyesi İstanbul Beşiktaş Belediyesi bayram öncesi Hakkarili engelli vatandaşa akülü araç hediye etti.

18 yıl önce geçirdiği kaza sonucu engelli kalan 60 yaşındaki 7 çocuk babası Hakkarili Ahya Dayan, kentin Karşıyaka Mahallesinde bulunan evinde yıllardır yatalak bir hayat sürdürürken, Ramazan Bayramı öncesi kendisini sevindiren bir hediye aldı. Uzun yıllardır yaşadığı engel nedeniyle yatalak bir hayat sürdüren engelli vatandaş Ahya Dayan’ın bir süre önce Hakkari Belediyesine müracaatı sonucu, engelli vatandaşa yardımcı olunabilmesi için konu ile ilgili görevlendirilen Hakkari Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Ayhan Tunç’un kardeş belediye Beşiktaş Belediyesi yaptığı görüşmeler sonucu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Beltaş Eğitim Kültür Hizmet ve Sosyal Yardım Vakfı Müdürü Çetin Tarıoğlu tarafından engelli vatandaşa tam donanımlı bir akülü araç hediye edildi.

Akülü aracı Karşıyaka mahallesindeki evinde teslim alan ve burada kısa bir açıklama yapan Dayan, “Başta belediye Eş Başkanlarımız Dilek Hatipoğlu’na, Nurullah Çiftçi’ye, kardeş belediyemiz Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’a ve bu konuda bana yardımları dokunan herkese sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Geçirdiğim kaza sonucu yirmi yıla yakındır engelli bir hayat sürdürüyorum, bunun yanında ciddi hastalıklarla mücadele etmekteyim. Yani doktora gitmekten, sokakta hava almaya ve bir yere misafirliğe gitmeye kadar çok ciddi bir taşıma sorunu yaşıyordum. Bu soruna teknolojinin verdiği nimetlerden faydalanabilmem için maddi durumum el vermiyordu. Bende bu konuda bana yardımcı olunması için belediyemize ve daha birçok kuruma başvuruda bulundum. Sağolsun belediyemiz çok kısa bir sürede bana yardımcı olmak adına bir çözüm yolu bulup kardeş belediyemiz tarafından benim için paha biçilemeyecek kadar çok anlamlı bir araç hediye etti. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.