İzmir’de, Erkekler Voleybol 1. Ligi Klasman Etabı'nda oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçından önce her iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Konak ilçesi Alsancak semtindeki kavgada, Beşiktaşlı bir taraftar sol bacağından bıçaklanarak yaralandı. Çıkan arbedede, bir kadın polis memuru da sırtına isabet eden taşla yaralandı.

1. Etap maçları Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Milli Piyango takımlarının katılımıyla bugün Alsancak Spor Salonu'nda oynanacak. Saat 14.00'teki Fenerbahçe-Beşiktaş maçından önce taraftarlar arasında kavga çıktı. Taraftarlar, ellerinde bulunan içki şişeleri ve yerden aldıkları taşları birbirine attı. Vakaya, bölgede görevli polisler müdahale etti. Bacağından bıçaklanan bir Beşiktaş taraftarı, Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaylar sırasında iki grup, kafeteryalardaki masa ve sandalyeleri de birbirine attı. Bölgeye takviye polis ekiplerinin gelmesi üzerine taraftarlar ayrı yönlere kaçtı.

MAÇTA DA GERGİNLİK

Olaylardan sonra maçın oynandığı salonda da karşılıklı küfürlü tezahürat yapıldı. Karşılaşma başlayacağı sırada Beşiktaşlı taraftarlar, parke zemine ses bombası atarken Fenerbahçeliler ise sahayı konfeti yağmuruna tuttu. Bir süre olayların yatışmasını bekleyen hakemler Zeki Bocutcu ve Ersin Altıparmak, patlayıcı maddelerin atılmaya devam etmesi üzerine yardımcılarıyla birlikte soyunma odasına gitti. İki tribünden de sahaya meşaleler atıldı. Çevik Kuvvet polisleri, Beşiktaşlı taraftarları salondan çıkardı. Saat 14.00'te başlaması gereken maç, yaklaşık 1,5 saat gecikmeli başladı.