'Karaoğlan' isimli köpek, sahiplerinden üç kişiyi ısırdı. 8 cm'lik ısırık sonucu kolu kopma durumuna gelen vatandaşa 3 dikiş atıldı. Sahipleri, yetkililerin köpeği almasını istedi.

Mersin’in Silifke ilçesinde Durdane Yılmaz, Havva Dalyanoğlu ve Suavi Dalyanoğlu, evlerinin önünde 3 yıldır besledikleri köpekleri Karaoğlan tarafından ısırıldı. Silifke’deki evlerinin bahçesinde beslemek için yanına yanaştığı köpeği Karaoğlan'ın birden saldırısına uğrayan Suavi Dalyanoğlu, omzundan ve kolundan ısırıldı. Bunu gören eşi Havva Dalyanoğlu, hemen yardıma giderek kurtardı. O sırada kendisini de şalvarından yakalayan köpek, kolunu çizgi şeklinde ısırdı.

AZ KALSIN KOLU KOPACAKTI

Olayın 10. günü ev sahipleri Durdane Yılmaz’ı da kolundan yakalayan köpek karaoğlan, kolunu neredeyse koparacak derecede ısırdı. Köpekten zorla da olsa kurtarılan Durdane Yılmaz'ın 8 cm'lik ısırık olan koluna, kaldırıldığı Silifke Devlet Hastanesinde üç dikiş atıldı.

Olayın ardından Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri eve geldi. Köpeği on günlük takibe aldı. Köpeğin kuduz olmadığı anlaşıldı. Isırılan vatandaşların halen kuduz aşısı oldukları belirtildi.

Yetkililere ulaşamadıklarını, ulaşsalar da dertlerine çare bulamadıklarını belirten Durdane Yılmaz, "Isırıldıktan sonra Silifke Belediyesi'ni aradım. Kendileri bu konuyla ilgili yetkili kurumun Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söylediler ve bir telefon numarası verdiler. Orayı da aradık ama bize bu konu ile ilgili bir şey yapamayacaklarını söylediler. Şu anda İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri köpeği inceleme altına aldı. Ama biz bu köpekle burada kalmak istemiyoruz. Her an bizi tekrar ısırabilir. Birden bire neden hırçınlaştığını anlayamadığımız bu köpeği sokağa da salamıyoruz çünkü başka insanları da ısırabilir. Bu nedenle bu köpek buradan alınsın, gerekirse itlaf edilsin. Çünkü ısırınca kendini kaybediyor ve kesinlikle söz dinlemiyor." diye konuştu.