Ankara’da meydana gelen kazada beton mikseri, yolcu minibüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüsün arka camları parçalanırken aralarında çocukların da olduğu yolculardan 7’si yaralandı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Pursaklar ilçe girişte meydana geldi. İddiaya göre 06 V 1700 plakalı Osman Karkav yönetimindeki özel halk minibüsü, yolcu indirmek için yanaştığı duraktan hareket etmek üzereyken kendisine arkadan gelen Süleyman İncek yönetimindeki 06 ET 9531 plakalı beton mikseri çarptı.

Çarpmanın etkisiyle minibüste bulunan ve aralarında çocukların da olduğu yolculardan Sena Nur Ertürk, Seren Gül Özkan, İbrahim Özgür, Merve Can, Eymer Berkay Çeken, Rabia Çeken ve Yusuf Çeken yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı yolculara ilk müdahalesinin ardından hemen en yakın hastanelere sevk etti. Olay yerinin etrafında çevre güvenliğini alan polis ekipleri yeni bir kaza ihtimaline karşı kontrollü geçiş sağladı.

Olay anını anlatan Osman Karkav, "Durakta indim, yolcu indiriyordum. Tam kalkarken arkadan geldi arkadaş vurdu yani. Kazanın sebebini bilemeyeceğim, zaten geldiğimde arkadaş kaybolduydu. Yarım saat falan yoktu. Ondan sonra geldi. Ambulans geldi, yaralıları falan gönderdik, ondan sonra geldi." ifadelerini kullandı.

Beton mikserinin sürücüsü Süleyman İncek ise kaza anını şöyle anlattı: "Köşeden döndüm. Ben hiçbir şey fark edemedim. Arabanın herhangi bir lambası sinyali falan olmadı. Ani fren yaptık, yol iki şeritli olduğu için duramadım yani. Hafiften vurdum." Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.