Bir grup çevreci, Zekeriyaköy’de ormanlık alanın imara açılmasını protesto etmek için eylem yaptı. Grup, projeyi üstlenen firmayı eleştirerek, beyaz kar üzerinde ‘siyah kalem’ kırdı.

Belgrat Dostları Derneği ve Doğa Savaşçılar Çevre Örgütü’nün düzenlediği eyleme çok sayıda çevreci vatandaş da katıldı. ‘Anayasa’nın 56. Maddesi nerede, gören var mı?’, ‘Sayın Cumhurbaşkanı, sözlerinizi hatırlayın’ yazılı dövizler taşıyan grup, projeyi yüklenen Kara Kalem firmasını protesto etmek için de beyaz kar üzerinde kara kalem kırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belgrad Dostları Derneği Başkanı Abdulkadir Bilge, daz bir kar yağışında İstanbul’da büyük sorunlar ortaya çıktığına dikkat çekerek, buna rağmen şehri büyütmeye yönelik politikaların sürdürülmesinden yakındı. 1960’lı senelerden itibaren füze üssü olarak kullanılan ormanın 2011’de TOKİ’ye devredilerek imara açıldığını söyleyen Bilge, Danıştay’ın iptal kararının da hukuka karşı yapılan hile ile aşıldığını söyledi.

Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş da inşaatı yapan Siyah Kalem firmasının itibarını korumak için projeden derhal vazgeçmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde ön sözünü yazdığı Ormanın Kara Kitabını gösterdi. Erdoğan’dan ormanların korunmasına destek vermesini talep etti. Çetintaş, söz konusu arazinin orman olduğu ve imara açılamayacağı yönündeki Danıştay 6. Dairesi’nin kararının baypas edilmesinden sonra açılan yeni dava için yargıya güvendiklerini sözlerine ekledi.