Bursa'da, Beyazıt Paşa Medresesi’ndeki restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları çatı kapatma aşamasına geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bunlardan biri olan Beyazıt Paşa Medresesi’nin yaz sonunda hizmete alınarak kültür merkezi olarak kullanılacağını açıkladı.

Yeşil’in Şible semtinde bulunan ve harabeye dönen 5 asırlık bir eseri daha ayağa kaldırmak için gün saymaya başladı. Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan Beyazıt Paşa Medresesi’ndeki restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları hız kazandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptıkları çalışmalarla tarih başkenti Bursa’yı yeniden ortaya çıkardıklarını söyledi. Bugüne kadar yer üstünde olan tarihi eserlerin hepsini ayağa kaldırdıklarını, sıranın yer altında olan kent ziynetlerine geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Onlardan biri de Beyazıt Paşa Medresesi’ydi. Çelebi Mehmet döneminde kurulmuş olan, 600 metrekarelik taban alanına sahip muhteşem bir eser. Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırıldı ve startı verdik. Şu anda restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarında çatı kapatma aşamasına geldik. İnşallah kısa zamanda işlemleri bitirip burayı faaliyete alacağız." dedi.

Başkan Altepe, Beyazıt Paşa Medresesi’nin yeni dönemde sosyal aktivitelerin gerçekleştirildiği bir kültür merkezi olarak kullanılacağını söyledi. Medresenin yeni yüzüyle bölgeye değer katacağını belirten Başkan Altepe, "İlerleyen günlerde yeni kamulaştırmalar yaparak buraya olan ulaşımı rahatlatacağız. Bölgedeki yolların açılmasıyla birlikte Beyazıt Paşa Medresesi, Hocataşkın Mahallesi’nin dönüşümüne de neden olacak." diye konuştu.