Kütahya’nın Simav ilçesi Beyce köyünde yapılan 80 konutluk TOKİ sitesinde oturanlar, dışarıya çıkınca çizme kullanıyor. Konutların köy merkezine ve anayola ulaşımının, karlı ve yağmurlu havada çok zor olduğu belirten TOKİ sakinleri, yollar çamur içinde olduğundan dolayı herkesin evinde çizme bulunduğunu söyledi.

Beyce TOKİ sakinlerinden Hüseyin Esen, “Buraya bir hafta önce gelseydiniz, çizmelerle bile yürümenin imkanı yoktu. Şimdi en iyi hali bu. Köyle TOKİ’ler arasında bağlantı yolu yok. Çocuklar bile okullardan gelip giderken çok sıkıntı yaşıyorlar.” dedi. Mustafa Sarıca da, “Çocuklarımız, kadınlarımız ve bizler mağdur durumundayız. Buraya yol yapılması lazım.” şeklinde konuştu. TOKİ ile köyü birleştiren bir yol olmadığını belirten Mehmet Üzülmez, “Binalar yapılıyor ama ulaşım için yollar yapılmıyor. Bizim istediğimiz belli, TOKİ’den köyümüze ulaşım içim yol istiyoruz.” dedi.

Beyce köyü TOKİ’lerinin, 2011 Simav depreminden sonra yapılan afet konutları olduğunu belirten Muhtar Haşim Akar ise, “Bu konutlar, beş bloktan ve toplam 80 daireden oluşuyor. 80 dairenin hepsi de dolu. Buradaki vatandaşlar, yol merkeze bağlanmadığından dolayı çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Simav’a yapılan bütün TOKİ’lerde bağlantı yolları yapıldı, Beyce köyünde yapılmadı. Buradaki aileler, çocuklarıyla beraber çamurun içinde yaşıyorlar. TOKİ'lerde yol bağlantıları parke taşları ile yapılırken bizim burada olmadı, ayırdılar bizleri. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz ve yolun hemen yapılamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.