Uşaklı Ahmet İşler, üç sene önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra kötüleştiğini söylüyor. İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat olduğunu belirten İşler, "2012 yılında beyin ameliyatı oldum. Ameliyattan önce bana, 'Ameliyat olmazsan felç kalabilirsin. Ameliyat olursan daha sağlıklı yaşarsın.' dediler. Biz de kararı verdik ve ameliyatı olduk." dedi.

Bu süreçte üç ay boyunca Uşak’tan İzmir’e günaşırı kontrole gidip geldiğini anlatan İşler, “Ameliyat olduğum sene yatalak kaldım. Ameliyattan önce söyledikleri gibi hiç sağlıklı olamadım. Şu an daha kötüyüm. Kafama 6–7 cm. kemiği koymamışlar. Rahatsızlığım geçmediği için ameliyat olduğum hastaneye gittim. Ben iyileşemedim dediğimde, 'Bir daha buraya gelme. İstediğin yere şikayet et.' dediler. Gerekli ilgiyi göremeyince başka hastanelere gitmek istedim, Ankara Hacettepe Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine gittim, buralar beni kabul etmedi. Sağlık Bakanlığı'nı aradım. Bakanlık da bana ilgi göstermedi. 'Hakkını mahkemede ara.' dediler.” şeklinde konuştu.

Üniversite hastanesinin çalışabilir raporu vermesini de anlamadığını söyleyen Ahmet İşler, “Kalp krizi geçirdim, ameliyat oldum, beynimden ameliyat oldum. Şeker var, tansiyon var, gözlerim de iyi görmediği halde bana çalışabilir raporu verdiler. SGK'den malulen emekli olmak istedim, çalışabilir raporum olduğu için emekli olamadım. Uşak'taki hastanelerden de malulen emeklilik istedim, üniversite hastanesi çalışabilir raporu verdiği için alamadım. Geçen sene yaştan dolayı emekli oldum.” dedi.